Społeczeństwo » Społeczeństwo

MOZAIKA W SERCU LOKALNYCH SPOŁECZNOŚCI LUBLINA

Wsparcie potrzebujących, współpraca z organizacjami pomocowymi, kampania edukacyjna dotycząca zdrowych nawyków żywieniowych wśród dzieci, a także wydarzenia angażujące lokalną społeczność - to lista inicjatyw, jakich podjęła się Galeria MOZAIKA w Lublinie w 2022 r.

Galeria MOZAIKA inicjując działania adresowane do mieszkańców Lublina pokazała jak ważna dla niej jest społeczność, w której funkcjonuje.

Jednym z beneficjentów MOZAIKI był Caritas Archidiecezji Lubelskiej. Tej organizacji nie trzeba specjalnie przedstawiać, od ponad 30 lat służy ona potrzebującym. Mikołajki były okazją do przekazania prezentów podopiecznym świetlicy środowiskowej. Powędrowały do nich zestawy śniadaniowe z niespodziankami w środku. Świetlica środowiskowa działająca przy lubelskiej Caritas na co dzień wspiera ponad 20 dzieci.

-W 2022 r. zdecydowaliśmy się na współpracę z Caritas Archidiecezji Lubelskiej i pomoc pobliskiej świetlicy środowiskowej. Mikołajkowe prezenty sprawiły mnóstwo radości. To było dla nas bardzo ważne spotkanie, a uśmiech dzieci to najpiękniejsze podsumowanie akcji - mówi Piotr Niedźwiadek, dyrektor MOZAIKI Lublin

Z początkiem roku szkolnego MOZAIKA przeprowadziła kampanię edukacyjną „Śniadanie pierwsza klasa”. Celem jej było podniesienie świadomości jak ważnym posiłkiem dla dziecka jest pierwsze i drugie śniadanie. Autorką propozycji na pożywne i smaczne śniadania była dietetyk kliniczny i psychodietetyk, Agnieszka Żminda prowadząca swój gabinet po sąsiedzku, bo w Helenowie (dzielnica Konstantynów). Jej darmowe pakiety przepisów na pożywne i szybkie śniadania dla rodzin są nadal dostępne na www.lublin.galeriamozaika.pl oraz na facebookowym profilu MOZAIKI.

Galeria przygotowała także niespodzianki dla najmłodszych klientów zarówno w Dzień Dziecka jak i w okresie świątecznym. Spotkania z Mikołajem przeplatały zabawy i gry, w których uczestnictwo było nagradzane drobnymi upominkami. Integracja lokalnych społeczności to jedno z zdań, jakie postawiła sobie na celu MOZAIKA.

Drzwi obiektu otworzyły się również 29 stycznia dla Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy. Klienci sklepów cały dzień mogli zasilać puszki wolontariuszy zbierających w tym roku pieniądze na walkę z sepsą.

Te działania pokazały, że ważne jest, by ludzie żyjący obok zauważali się i umieli inspirować. To co wydarzyło się w minionym roku w MOZAICE jest dowodem na to, że inicjatywy budowane „po sąsiedzku”, nakierowane na ludzi żyjących w tej samej przestrzeni, mają ogromny sens i dają silne poczucie współistnienia.

MOZAIKA pomimo młodego stażu w dzielnicy ma już spore doświadczenie i wiele pomysłów na kolejne działania prospołeczne. Galeria jest otwarta na propozycje współpracy od lokalnych organizacji i instytucji charytatywnych. Aby do nich dołączyć wystarczy wejść na: https://www.lublin.galeriamozaika.pl/ i zgłosić swój projekt.

O GALERII MOZAIKA LUBLIN

Mozaika to kompaktowa, rodzinna galeria handlowa zlokalizowane Lublinie. Pozwala zrobić szybkie i kompleksowe zakupy, dzięki optymalnej powierzchni i odpowiedniemu doborowi najemców. W Mozaice klienci znajdą znane i lubiane sklepy sieciowe m.in. Kaufland, RTV EURO AGD, Rossman, Deichmann i Maxi Zoo. Duże parkingi dla klientów oraz punkty usługowe różnych branż, umożliwiają szybkie i komfortowe załatwienie wielu codziennych spraw oraz zakupów.

4FI to polsko-niemiecka grupa inwestycyjna, która stworzyła MOZAIKĘ. Zespół 4FI wspierany jest przez BNP Paribas Real Estate Poland, który odpowiada za wynajem i zarządzanie nieruchomościami oraz ich marketing.

O FIRMIE 4FI

Firma 4FI została założona w 2016 r. i inwestuje w trzech obszarach: nieruchomości, rozwijających się korporacji oraz fitness, zdrowia i stylu życia. Z dawnego biura rodzinnego powstała platforma inwestycyjna z oddziałami we Frankfurcie, Berlinie i Warszawie. Głównymi udziałowcami 4FI są dwaj niemieccy przedsiębiorcy, którzy mają ponad 20-letnie doświadczenie w branży nieruchomości.

Dziś portfel nieruchomości grupy obejmuje kilka aktywów w Polsce i Niemczech, które przechodzą transformację, tworząc nowoczesne sąsiedzkie centra zakupów – porównywalne z tym w Krakowie i Lublinie (MOZAIKA).