Zdrowie » Uroda

Mrożona herbata – pyszny przepis na letnie orzeźwienie

Mrożona herbata – pyszny przepis na letnie orzeźwienie
Zobacz więcej zdjęć »
Orzeźwiająca, mrożona herbata świetnie sprawdza się w upalne dni. Warto przygotować ją samemu – taka wersja jest nie tylko smaczniejsza, ale i zdrowsza. Można polegać na własnej intuicji lub skorzystać z gotowych przepisów. Na przykład tych od Ahmad Tea London.

Chłodzący drink herbaciany „home made” na bazie zielonej mieszanki Jasmine Romance to gwarancja tylko naturalnych składników i liści herbaty najwyższej jakości.

Zamów artykuły sponsorowane na serwisie CentrumPR.pl w kilka minut, poprzez platformę Link Buildingu np.:

W sklepach znajdziemy wiele propozycji gotowych herbat mrożonych. Warto jednak pamiętać, że tego typu produkty ugaszą nasze pragnienie tylko na chwilę. Wysoka zawartość cukru powoduje bowiem, że za jakiś czas wracamy spragnieni po kolejną butelkę. Własnoręcznie przyrządzona, mrożona herbata będzie znacznie mniej kaloryczna, więc pozwoli zadbać zarówno o nasze podniebienie, jak i figurę.

JAŚMINOWY ROMANS

1 porcja zielonej herbaty to tylko 20 kcal.

Szklanka 350 ml - 1 porcja

*      1 torebka zielonej herbaty Ahmad Tea Jasmine Romance

*      250 ml ciepłej wody

*      2 łyżeczki syropu z czarnego bzu

*      1 łyżeczka soku z cytryny

*      Liście mięty

*      Kostki lodu

Dzbanek - 4 porcje

*      3 torebki Ahmad Tea Jasmine Romance

*      750 ml ciepłej wody

*      6 łyżeczek syropu z czarnego bzu

*      3 łyżeczki cytryny

*      Liście mięty

*      Kostki lodu

Mrożoną herbatę na bazie Ahmad Tea London Jasmine Romance przygotowujemy zgodnie z tradycyjną metodą zalecaną na opakowaniu*. Torebkę zalewamy gorącą wodą i parzymy przez 3-5 minut. Po tym czasie wyjmujemy ją i studzimy napar. Następnie wrzucamy kostki lodu – wg uznania. Na koniec dodajemy syrop z czarnego bzu i sok z cytryny. Mieszamy wszystko dokładnie. Chłodny napój dekorujemy gałązką mięty.

*Należy pamiętać, że do zaparzenia perfekcyjnej filiżanki herbaty zawsze trzeba używać świeżej wody. Woda, która wcześniej była już raz zagotowana zaczyna się utleniać i nie da już tak dobrego w smaku naparu. Jeśli jest to możliwe, powinna być przefiltrowana w celu usunięcia z niej chlorków oraz innych związków, które mogą mieć wpływ na jej smak. Miękka woda ze względu na walory smakowe lepiej nadaje się do zaparzenia herbaty



Redakcja CentrumPR informuje, że artykuły, fotografie i komentarze publikowane są przez użytkowników "Serwisów skupionych w Grupie Kafito". Publikowane materiały i wypowiedzi są ich własnością i ich prywatnymi opiniami. Redakcja CentrumPR nie ponosi odpowiedzialności za ich treść.

Nadesłał:

38PR

Komentarze (0)


Twój podpis:
System komentarzy dostarcza serwis eGadki.pl
Opublikuj własny artykuł
Opublikuj artykuł z linkami

Kalendarium

Przejdź do kalendarium »

dodaj wydarzenie »

Ostatnio dodane artykuły

dodaj artykuł »