Gospodarka » Żywność
Nabiał zawsze w lodówce!
Zobacz więcej zdjęć » |
Brak konserwantów w produktach Piątnicy sprawia, że są one szczególnie narażone na działanie wysokiej temperatury. Może ona doprowadzić do fermentacji owoców w Kefirach deserowych z konfiturą śliwkową, truskawkowo-jabłkową lub wiśniowo-jabłkową Piątnicy. Zawartość żywych kultur bakterii w Kefirach z konfiturą, Kefirach 0%, 2% oraz Kefirze 0% Fit skutkuje uniesieniem wieczka, o czym producent informuje na opakowaniu. Jest to w pełni naturalny, nieumniejszający wartości produktów objaw, charakterystyczny dla naturalnych produktów pozbawionych jakichkolwiek konserwantów.
Zamów artykuły sponsorowane na serwisie CentrumPR.pl w kilka minut, poprzez platformę Link Buildingu np.:
Kupując nabiał, powinniśmy zawsze sprawdzać termin przydatności produktu, a także zapoznać się z umieszczoną na opakowaniu informacją na temat zalecanej temperatury przechowywania. Niezależnie od wielkości sklepu, produkty mleczne powinny być eksponowane w lodówkach z odpowiednio ustawioną temperaturą lub klimatyzowanych regałach chłodniczych - nigdy poza miejscem chłodzenia.
Nawyk zwracania uwagi na temperaturę przechowywania nabiału w sklepie pozwoli nam uniknąć przykrych niespodzianek. Nie należy także zapominać o odpowiednim zabezpieczeniu przetworów mlecznych w drodze do domu. Czas, w którym wrażliwe na temperaturę produkty przebywają poza lodówką powinien być jak najkrótszy, dlatego podczas ich zakupu i transportu warto korzystać z termotoreb oraz pamiętać, by nabiału nie pozostawiać w nagrzanym wnętrzu samochodu.
Aby zwrócić uwagę konsumentów na problem przechowywania serków wiejskich i kefirów deserowych, OSM Piątnica wprowadziła specjalne oznakowanie tacek, w których eksponowane są produkty.
Więcej informacji o produktach OSM Piątnica na stronie www.piatnica.com.pl
Komentarze (0)