Technologie » Komputery

Najlepsze wrażenia dzięki urządzeniom Epson Większy, jaśniejszy i lepszy obraz w grze

Czołowy światowy producent projektorów informuje o wprowadzeniu nowego dedykowanego projektora do gier wideo — modelu EH-TW5200. Zastosowano w nim tzw. „tryb szybki” niwelujący opóźnienia w wyświetlaniu obrazu.

. Projektor ma także wysoki współczynnik kontrastu oraz złącze MHL umożliwiające odtwarzanie treści ze smartfonów i tabletów.

EH-TW5200 jest świetną propozycją dla graczy szukających dużego ekranu do konsoli do gier. Projektor może wyświetlać grafikę 2- i 3-wymiarową w rozdzielczości Full HD z wysoką jasnością.

Po przełączeniu do „trybu szybkiego” użytkownicy mogą bez reszty zanurzyć się w świat najbardziej dynamicznych gier wideo i grać bez jakichkolwiek opóźnień w odtwarzaniu akcji. To bardzo ważne w rozgrywkach z udziałem wielu graczy czy strzelankach, gdzie o sukcesie decydują ułamki sekund. Współczynnik kontrastu o wartości 15 000:1 sprawia, że sceny rozgrywające się w ciemności lub cieniu oraz grafika gry są zawsze żywe i wyraźne, a nie wyblakłe. Ponadto jednakowo wysokie natężenie światła białego i barwnego o maksymalnej wartości do 2000 lumenów oraz technologia 3LCD firmy Epson sprawiają, że użytkownicy mogą cieszyć się świetną jakością obrazu bez konieczności siedzenia w ciemnym pomieszczeniu.

EH-TW5200 to także jeden z pierwszych projektorów do gier firmy Epson wyposażony w złącze MHL, co pozwala odtwarzać treści — w tym zdjęcia, filmy i muzykę — bezpośrednio ze smartfonów i tabletów.

Karol Andruszkiewicz, menedżer produktów wizualnych w firmie Epson Europe, powiedział: „Projektor został stworzony jako lepszy zamiennik tradycyjnych telewizorów z płaskim ekranem, który udostępni fanom większy, jaśniejszy i ogólnie lepszy obraz w trakcie grania. Nie tylko oferuje obsługę formatów 2D i 3D w rozdzielczości Full HD oraz wiele funkcji zwiększających przyjemność grania, ale też świetnie adaptuje się do różnych warunków. Przy rozmiarach ekranu sięgających od 30 do 300 cali oraz korekcji geometrii obrazu zapewniającej jego prostowanie (niezależnie od kąta ustawienia projektora) nie trzeba już szukać dużych otwartych przestrzeni ani robić wielkich porządków, aby wyświetlać obrazy w wysokiej rozdzielczości”.

Projektor EH-TW5200 jest zgodny z ładowanymi przez USB lekkimi aktywnymi okularami migawkowymi 3D odbierającymi sygnał drogą radiową[1] (do kupienia osobno za ok. 330 zł). Dzięki modułowi łączności radiowej okulary działają w odległości nawet do 10 metrów od projektora.

Model EH-TW5200 trafi do sprzedaży we wrześniu w sugerowanej cenie detalicznej 4360 zł.

Funkcje

Wyświetlanie obrazu w rozdzielczości Full HD 1080p

Wyjątkowa jakość obrazu dzięki technologii 3LCD firmy Epson

Jednakowo wysokie natężenie światła białego i barwnego (2000 lumenów)

Duża przekątna ekranu — od 30 do 300 cali

Głęboka czerń dzięki współczynnikowi kontrastu na poziomie 15 000:1

Długa żywotność lampy — do 4000 godzin

„Tryb szybki” eliminuje opóźnienia w wyświetlaniu obrazu — bardzo przydatne w grach

Złącze MHL-HDMI do odtwarzania treści ze smartfonów i tabletów

Współpraca z lekkimi aktywnymi okularami migawkowymi ładowanymi przez USB2 do oglądania obrazu 3D (należy kupić osobno)

Łatwe wyrównywanie wyświetlanego obrazu za pomocą ręcznego suwaka poziomej korekcji geometrii obrazu i automatycznej korekcji pionowej (+/- 30°)

Cztery tryby wyświetlania kolorów w obrazach 2D: Living room (salon), Dynamic (dynamiczny), Theatre (kino) i Game (gra); dwa tryby dla obrazów 3D: 3D Dynamic (dynamiczny 3D) i 3D Theatre (kino 3D)

Wbudowany głośnik o mocy 2W

Gwarancja na lampę obejmująca 3 lata lub 2000 godzin pracy

Informacje o  firmie Epson

Epson jest globalnym liderem innowacyjności. Szeroka oferta firmy obejmuje produkty od drukarek atramentowych i systemów drukowania, przez projektory 3LCD i roboty przemysłowe po czujniki i inne mikrourządzenia. Chcąc pozyskać klientów z całego świata, Epson jako przedsiębiorstwo zdobywające kolejne rynki dostarcza najlepsze możliwe kompaktowe, energooszczędne, precyzyjne rozwiązania dla handlu i przemysłu.

Grupa Epson, na czele której stoi japońska firma Seiko Epson Corporation, zatrudnia ponad 68 000 pracowników w 96 spółkach na całym świecie. Jesteśmy niezwykle dumni z naszego wkładu w ochronę środowiska naturalnego oraz rozwój społeczności, w których funkcjonujemy. http://global.epson.com/

Epson Europe — informacje

Epson Europe B.V., z siedzibą główną w Amsterdamie, zapewnia obsługę rynków europejskich, dalekowschodnich, rosyjskich i afrykańskich. Zatrudniający 1727 pracowników oddział Epson Europe w roku fiskalnym 2012 osiągnął sprzedaż równą 1540 mln euro. http://www.epson.eu

Wizja ekologiczna 2050