Rozrywka i wypoczynek » Prezenty

Największy w Polsce SMYK MEGASTORE w Parku Handlowym Matarnia

14 grudnia (piątek) w Parku Handlowym Matarnia odbędzie się oficjalne otwarcie największego w Polsce SMYK MEGASTORE. W dwupoziomowym sklepie klienci znajdą m.in.: zabawki, odzież i obuwie, elektronikę, różnorodne akcesoria oraz kącik zabaw dla dzieci.

Dodatkowo, w najbliższy weekend na maluchy czeka mnóstwo atrakcji.

Grudzień to czas intensywnych przygotowań do świąt Bożego Narodzenia. Wraz
z początkiem miesiąca rozpoczynają się poszukiwania prezentów dla najbliższych. Klienci gdańskiego parku, którzy odwiedzą SMYK MEGASTORE, z łatwością znajdą oryginalne upominki dla najmłodszych. W dwupoziomowym sklepie o powierzchni ok. 3500 mkw. (800 mkw. na parterze i 2700 mkw. na pierwszym piętrze) można kupić nie tylko zabawki i akcesoria, ale też wózki, foteliki samochodowe, krzesełka, czy łóżeczka.

Z okazji otwarcia sklepu zaplanowano bajkowe atrakcje i upominki dla maluchów.
W dniach od 14 do 16 grudnia dzieci będą mogły wziąć udział w zabawie figurkami Ninjago, klockami LEGO, lalkami Barbie, a także malowaniu buziek. Dla małych miłośników wyścigów samochodowych zostanie przygotowany tor Carrera.

Sklep w nowym formacie to efekt zwiększenia powierzchni salonu SMYK, działającego w gdańskim parku od 2005 roku, o dodatkowe 2700 mkw. i poszerzenia asortymentu. Wyjątkowy koncept SMYK MEGASTORE jest dedykowany największym miastom
w Polsce. W sklepach tego typu znajdują się wygodne, szerokie alejki
i dobrze oznakowane działy, dzięki czemu w przestronnym sklepie klienci mogą bez trudu znaleźć poszukiwane produkty. Dodatkowym udogodnieniem jest pokój dla matki z dzieckiem. Ponadto, w SMYK MEGASTORE mieszczą się mini-sklepy oferujące produkty popularnych marek dziecięcych, takich jak Barbie, Matell, Awent, Fisher-Price, LEGO, PLAYMOBIL, Disney czy Smiki.

SMYK, jedna z najbardziej rozpoznawalnych marek oferujących produkty dla dzieci, działa na polskim rynku już od 35 lat. Międzynarodowa sieć sklepów wchodzi w skład Grupy Empik Media & Fashion (EM&F). Dotychczas spółka SMYK uruchomiła 90 sklepów w całej Polsce (w 2010 roku został otwarty pierwszy sklep w nowym koncepcie: SMYK MEGASTORE w Parku Handlowym Targówek w Warszawie, obecnie tych salonów jest dziewięć), a także salony w Niemczech, Rosji, Turcji, Rumunii czy na Ukrainie.

Maria Szwed