Firma » Biznes

Namioty przemysłowe

Ciekawą i korzystną alternatywę dla całorocznych hal namiotowych pod względem cenowym stanowią namioty przemysłowe.

Namioty przemysłowe to obiekty sezonowe, powstałe z myślą o zaspokojeniu doraźnych potrzeb w zakresie ochrony przed wpływem warunków pogodowych. Okres eksploatacji tego typu namiotów to miesiące od kwietnia do listopada. Co ciekawe, okres ten może zostać wydłużony, o ile zostanie zapewnione usuwanie śniegu z powierzchni dachu. Namioty przemysłowe to konstrukcje nieskomplikowane, ale bardzo stabilne.

Na prostą i stabilną konstrukcję namiotu składa się z ciągu rurowych ram stalowych połączonych ze sobą za pomocą rygli rurowych i stężeń. Poszycie dla namiotu stanowi miękka tkanina poliestrowa powleczona wysokiej klasy materiałem PCV. Właściwości oraz kolor tejże tkaniny zależy od indywidualnych preferencji klienta. Dzięki nowoczesnemu systemowi mocowania do podłoża możliwa jest lokalizacja w dowolnych warunkach. Dużym atutem namiotów jest ich montaż. Jest on bardzo szybki i płynny. Nie wymaga specjalistycznego sprzętu.

Ze względu na szereg zalet namioty są często wybierane przez klientów indywidualnych. Namioty są odpowiedzią na bezduszne reakcje urzędników, na których pozwolenia na budowę musimy czekać długimi miesiącami a nawet latami. Warto wiedzieć, że namioty nie muszą być brzydkie. Możemy wybrać namiot idealny dla nas.

l.nowak1815