Rozrywka i wypoczynek » Turystyka

Narodowy przewoźnik autokarowy wspiera zwierzęta.

Polonus wyznacza standardy najwyższej jakości obsługi pasażerów. Osoby udające się w podróż nowoczesnymi i komfortowymi autokarami Polonus nie muszą martwić się koniecznością rozłąki ze swoimi pupilami, ponieważ małe zwierzęta podróżują na kolanach swoich właścicieli bezpłatnie!

Doskonale wiemy, jak ważne dla właścicieli małych zwierząt jest możliwość zabrania ze sobą czworonożnego przyjaciela. W Polonusie doskonale to rozumiemy, dlatego dbamy o komfort naszych Pasażerów umożliwiając przewiezienie małych zwierzątek bezpłatnie! Dodatkowo nawiązaliśmy współpracę ze Stowarzyszeniem Cywilna Grupa Poszukiwawcza Tropiciele, dzięki czemu pomożemy w przeprowadzeniu szkoleń psów tropiących. Co dla mnie niezwykle istotne, wśród naszych Pracowników organizujemy zbiórki potrzebnych rzeczy, pomagając w ten sposób schroniskom. - zapewnia Maciej Acedański, Prezes Zarządu Polonus.

Każdy mały zwierzak może podróżować autokarami narodowego przewoźnika Polonus bez ponoszenia dodatkowych kosztów
. Właściciele muszą jedynie zapamiętać o zabraniu ze sobą transporterka do przewozu swojego pupila i jego aktualnego świadectwa szczepień. Takie przyjazne podejście wciąż bywa rzadkością u wielu przewoźników w branży przewozowej.

W ostatnim czasie Polonus nawiązał również współpracę ze Stowarzyszeniem Cywilna Grupa Poszukiwawcza TROPICIELE. Organizacja zajmuje się szkoleniem psów tropicieli. Razem ze swoimi właścicielami pomagają odpowiednim służbom, np. przy poszukiwaniu osób zaginionych. W ramach współpracy Polonus udostępni na potrzeby szkolenia teren zarządzanego przez spółkę Dworca Autobusowego Warszawa Zachodnia. Zróżnicowany teren będzie ciekawym i nietypowym miejsce do zdobywania cennego doświadczenia. Działania nakierowane na pomoc zwierzętom znajdują także wsparcie wśród pracowników firmy Polonus. Dzięki ich zaangażowaniu w ostatnim czasie przygotowano paczki
z najpotrzebniejszymi do przetrwania mrozów rzeczami, która została przekazana na rzecz schronisk.

Polonus