Rozrywka i wypoczynek » Rozrywka

„NASTĘPNY ZJAZD SZCZĘŚCIE” – NOWA SERIA FILMOWA W ROMANCE TV

W niedzielę 6 listopada o godz. 20:00, stacja Romance TV zaprasza na premierę nowej serii filmowej „Następny zjazd: szczęście”. W dwóch pierwszych filmach widzowie śledzić będą skomplikowane perypetie życiowe Kathariny i Jurija. Czy tych dwoje odnajdzie w końcu prawdziwe szczęście?

Któż nie marzy o tym, aby w końcu znaleźć wielkie szczęście? Niestety, poszukiwania są często mozolne i trudne, a dodatkowo musimy często pokonać wiele przeszkód. Kiedy jednak efektem naszych poszukiwań jest spacer o zachodzie słońca z miłością naszego życia, czujemy, że nasz wysiłek na pewno się opłacił.  O tym, czy w nowej serii filmowej zatytułowanej „Następny zjazd: Szczęście”, owo szczęście jest w zasięgu ręki, przekonamy się 6 listopada o godzinie 20:00.

Następny zjazd „Szczęście”: Powrót Jurija – 6 listopada, godz. 20:00

Kiedy Katharina spotyka swoją młodzieńczą miłość, ostatnie 30 lat wydaje jej się nagle jednym dniem. Już od bardzo dawna opiekuje się ojcem Jurija, Willim, ale teraz jej dobra wola się kończy. Willi dziwaczeje i wymaga zainteresowania swojego syna. Jurij przylatuje więc z Kanady, do której uciekł w 1989 roku po przeskoczeniu płotu ambasady kanadyjskiej w Pradze. Dzisiaj organizuje wyprawy przez kanadyjskie pustkowia. Jurij zaczynał dorosłe życie w NRD jako muzyk. Nie potrafił odnaleźć się w socjalistycznej ojczyźnie i chciał stamtąd uciec razem z Kathariną. Dziewczyna nie odważyła się jednak przejść przez płot i została...

Następny zjazd „Szczęście”: Najlepsze przyjaciółki, 6 listopada, godz. 21:50

Jurij zostaje w Eisenach i zjawia się z Sybillą na kursie tańca. Czy tych dwoje jest już parą? Katharina jest bardzo zaniepokojona, kiedy zauważa, że rodzi się w niej zazdrość. Jednak przed swoją przyjaciółką udaje, że miłość do Jurija należy już do przeszłości. Co jednak zdarzyło się w nocy, kiedy po szalonym wieczorze spędzonym na deskach SUP, Jurij, Sybilla i Christian wylądowali we troje w pokoju dziecinnym Jurija...?

Kontakt dla mediów: Aleksandra Karwacka, tel. 669 507 492, e-mail: a.karwacka@agencjafaceit.pl

Romance TV prezentuje europejskie seriale i filmy fabularne z najwyższej półki oraz filmowe adaptacje bestsellerów Rosamunde Pilcher, Charlotte Link, Ingi Lindström, Barbary Wood, Utty Danelli, Emilie Richards oraz Katie Fforde. Stacja słynie z romantycznych komedii z najlepszymi europejskimi gwiazdami oraz popularnych serii filmowych, jak „Statek Marzeń”, „Rejs ku szczęściu” czy „Hotel Marzeń”. Seriale, które stały się hitami, to m.in. „Górski lekarz”, „Nauczyciel”, „Elisa z Rivombrosy”, „Burza uczuć”, „Danni Lowinski”, „Misja: Życie!”, „Wszystko dla Pań”, „Kochanki” czy obsypana nagrodami australijska produkcja „Tatusiowie na medal”.

Romance TV należy do Romance TV Betriebs GMBH, stanowiącej joint venture Mainstream Media AG z ZDF Enterprise GmbH. Kanał. /dostępny jest w Niemczech, Austrii, w Szwajcarii oraz w Polsce. Za dystrybucję Romance TV w Polsce, od stycznia 2015, na zlecenie Mainstream Networks Holding GmbH & Co. KG, odpowiada Frame by Frame. Romance TV dociera już do ponad 5,5 milionów gospodarstw domowych w Polsce. Kanał dostępny jest m.in. na Platformie Canal+, w Cyfrowym Polsacie, Orange, UPC, Vectrze, Inea, Toya oraz w innych dobrych sieciach kablowych. Można go także oglądać w serwisach PLAY NOW oraz IPLA. Ambasadorem kanału jest Daniel QCZAJ.

romance-tv.pl

facebook.com/RomanceTVCzasNaUczucia