Kobieta, zdrowie, uroda » Medycyna

Natura Officinalis otrzymała znaczek PZH

Narodowy Instytut Zdrowia Publicznego-Państwowy Zakład Higieny przyznał wszystkim kosmetykom Natura Officinalis świadectwo jakości zdrowia. Nasze produkty zostały przebadane pod względem czynników ryzyka dla życia człowieka. Pozytywny wynik badań potwierdził całkowite bezpieczeństwo ich stosowania.
Znaczek PZH ma na celu chronić rynek przed wprowadzeniem na niego wyrobów niebezpiecznych dla zdrowia. Przyznawany jest on na podstawie dokumentów i ekspertyz obejmujących: formy użytkowania i ich opisy techniczne, deklarowany skład chemiczny materiałów i wyrobów, a także wyniki badań oddziaływania na środowisko, w którym mają być zastosowane. System przyznawania produktom atestu przebiega w ścisłej współpracy z wieloma specjalistami.  Instytucja naukowo badawcza już od 85 lat pracuje nad zdrowiem publicznym nadając różnym markom atesty.  Doświadczenie i autorytet tej placówki pozwala klientom na bezpieczne zakupy, które mają istotny wpływ na jakość  życia i zdrowia.

anna.grabowska