Technologie » AGD - RTV

NEONET gra z Wielką Orkiestrą Świątecznej Pomocy

Sieć NEONET dołącza do ekipy Jurka Owsiaka i zagra na rzecz potrzebujących dzieci. W czasie 28. Finału Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy we wszystkich sklepach stacjonarnych, a także w centrali oraz w centrach logistycznych firmy, pojawią się charakterystyczne puszki z wielkim czerwonym sercem.

NEONET organizuje również aukcje charytatywne na rzecz WOŚP na stronie internetowej dedykowanej aukcjom fundacji. To kolejne działania firmy, które wpisują się w strategię społecznej odpowiedzialności biznesu.

Tradycyjna zbiórka i wyjątkowe licytacje

NEONET stawia na sklepy, które są zlokalizowane w centrum życia klientów, głównie w miejscowościach do 200 tysięcy mieszkańców, by mogli oni dokonać wygodnego zakupu sprzętu RTV, AGD, IT i GSM dosłownie „pod domem”. Całą Polskę pokrywa sieć blisko trzystu placówek. To  baza, która ma ogromny potencjał także dla działań dobroczynnych, dlatego też w sklepach NEONET zorganizowana została zbiórka na rzecz Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy. Dzięki temu w akcję mogą włączyć się zarówno klienci, jak i pracownicy sieci. Puszki WOŚP zawitały także do centrali firmy oraz wszystkich centrów logistycznych.

NEONET angażuje się także w internetowe aukcje charytatywne Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy. Na stronie https://aukcje.wosp.org.pl/ można wziąć udział w licytacjach zorganizowanych przez firmę. Do wyboru – zaproszenie na przejażdżkę sportowym autem (https://allegro.pl/oferta/aston-martin-podroz-sportowym-autem-z-neonet-8799759765) oraz bon o wartości 2000 złotych na zakupy w sieci NEONET (https://allegro.pl/oferta/bon-o-wartosci-2000-zl-na-zakupy-w-neonet-8792929003). Wszystkie zebrane pieniądze zasilą konto Fundacji Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy, która w tym roku zbiera środki na zakup najnowocześniejszych  urządzeń dla ratowania życia i zdrowia dzieci potrzebujących różnego rodzaju operacji.

- W czasie zeszłorocznego Finału Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy udało się zebrać rekordową kwotę blisko 176 milionów złotych. Polacy pokazali swoją hojność i udowodnili, że są ludźmi o wielkich sercach. Trzymamy kciuki, by w tym roku udało się pobić kolejny rekord i chcemy do tegorocznego wyniku Orkiestry dołożyć swoją cegiełkę. Wspieramy WOŚP, ale pomagamy także na co dzień w ramach działań Fundacji NEONET  mówi Agnieszka Majewska, prezes Fundacji NEONET Pomagamy.

Fundacja NEONET Pomagamy rozpoczęła działalność jesienią 2019 roku. Jedną z jej pierwszych inicjatyw było ogłoszenie naboru do programu grantowego „KROK do rozwoju”. W ramach akcji można ubiegać się o wsparcie finansowe projektów, które realnie wpłyną na realizację potrzeb rozwojowych dzieci i młodzieży oraz na aktywizowanie seniorów. Fundacja wspiera również inicjatywy i organizacje, które zajmują się integracją społeczności lokalnej.

AZ_2018