Gospodarka » Żywność

Nestlé rozszerza ofertę kawy Starbucks do przyrządzania w domu

W ramach globalnej umowy Nestlé wprowadza kolejne warianty kawy Starbucks do sklepów w Polsce. Do - dostępnych od jesieni - kapsułek do ekspresów dołącza właśnie kawa ziarnista oraz mielona.

Nestlé rozszerza ofertę kawy Starbucks do przyrządzania w domu

Kawa ziarnista oraz mielona dołączają do wariantów w kapsułkach.

W ramach globalnej umowy Nestlé wprowadza kolejne warianty kawy Starbucks do sklepów w Polsce. Do dostępnych od jesieni kapsułek do ekspresów NESCAFÉ Dolce Gusto oraz Nespresso dołącza właśnie kawa ziarnista oraz mielona.

Oba rodzaje kawy stworzono w 100% z wysokiej jakości ziaren arabiki. Dostępne są one w trzech stopniach palenia: łagodnym, zrównoważonym oraz wyrazistym. Kawa ziarnista Starbucks od Nestlé oferowana jest w wariantach Blonde Espresso, Pike Place Roast oraz Espresso Roast. Z kolei kawy mielone to Veranda Blend, House Blend oraz Espresso Roast.

Jak komentuje Marta Szulborska, Junior Manager NESCAFÉ Dolce Gusto & Starbucks at Home w Nestlé Polska: „W Polsce kategoria kaw osiągnęła wartość 4 mld zł rocznie w handlu detalicznym. I dalej dynamicznie się rozwija. To właśnie kawa w ziarnach w dużej mierze odpowiada za  obserwowane wzrosty. Kawa mielona z kolei wciąż stanowi o sile segmentu. Dopełnienie naszej oferty o te dwa - tak istotne z perspektywy rynku - warianty kawy, to ważny krok dla dalszego rozwoju Nestlé w tej kategorii. Co więcej, dzięki wprowadzeniu nowych kaw do naszego portfolio, możemy zaoferować najwyższej jakości produkt wszystkim konsumentom, niezależenie od ich ulubionego sposobu parzenia".

Nowe produkty można znaleźć w sklepach od połowy listopada. Zarówno kawa w ziarnach, jak i mielona są dostępne w opakowaniach 200g. Rozszerzono zarazem sieć dystrybucji marki. We wrześniu kapsułki pojawiły się w sieciach Carrefour oraz w kanale e-commerce na Allegro.pl, Frisco.pl, Carrefour.pl oraz w internetowych sklepach elektronicznych: Euronet i Media Expert. Teraz do listy sklepów dołączają Kaufland, Tesco oraz Żabka.

O Nestlé

Nestlé w Polsce jest wiodącą firmą w obszarze żywienia, zdrowia i dobrego samopoczucia z portfolio blisko 1600 produktów i prawie 70 marek, w tym m.in.: NESCAFĒ, WINIARY, GERBER, PRINCESSA, KIT KAT, LION, NESQUIK, NAŁĘCZOWIANKA oraz PURINA. Nestlé działa na polskim rynku od 1993 roku. Firma zatrudnia aktualnie 5500 pracowników w 8 lokalizacjach.

Kontakt:

Edyta Iroko