Technologie » Internet

Netis WF2210 – uniwersalny punkt dostępowy

WF2210 Netis 150Mbps Wireless N Access Point zapewnia duży zasięg, wysoką wydajność oraz bezprzewodowy dostęp do Internetu na dużych obszarach. Oferuje wiele trybów pracy dla elastycznej konfiguracji sieci bezprzewodowej. Ponadto, za pomocą przycisku Turbo, można łatwo kontrolować moc transmisji.

Wysoka moc przenikalności

Zaawansowane wzmacniacze zasilania (PA) i wzmacniacze niskiego sygnału (LNA) w WF2210 Wireless N Access Point 150Mbps zapewniają potężny zasięg Wi-Fi, który łatwo przenika ściany i przeszkody, aby zapewnić zasięg Wi-Fi w trudno dostępnych miejscach. Jest to dobre rozwiązanie dla większych domów, podwórek, biur, hoteli i magazynów.

Przycisk Turbo zwiększ swoją siłę sygnału

Za pomocą przycisku Turbo, można łatwo zwiększyć siłę sygnału emitowaną przez urządzenie. Naciskając przycisk Turbo przez 1 sekundę, Turbo LED zmieni kolor z niebieskiego na czerwony, od tego momentu WF2210 będzie działać w trybie wysokiej mocy, aby wzmocnić sygnał do pełnego zakresu.

Wymienna o mocy 5 dBi

Urządzenie wyposażone jest w antenę 5dBi, aby zapewnić szeroki zakres na większym dystansie. Ponadto, antena jest zdejmowana co oznacza, że może być zastąpiona anteną wewnętrzną lub zewnętrzną o większej mocy dla jeszcze większego zasięgu Wi-Fi lub do specjalnych zastosowań instalacyjnych.

Elastyczne rozwiązania WLAN

WF2210 obsługuje tryby AP, WDS Repeater, Multi-SSID (VLAN), zapewniając różne rozwiązania bezprzewodowe. Na bazie istniejącej sieci bezprzewodowej, możesz wybrać odpowiedni tryb dla siebie tryb bezprzewodowy na budowę lub rozbudowę sieci.

Inteligentny system sterowania

Według zapewnień producenta WF2210 umożliwia kontrolowanie czasu pracy sieci Wi-Fi. Po poprawnym ustawieniu możesz ustawić auto-off wtedy, kiedy śpisz i auto-on w trakcie dnia, wszystko po to byś mógł kontrolować przepływ sieci Wi-Fi w twoim domu.

PoE – zbuduj sieć po swojemu

Urządzenie może być zasilane za pomocą kabla sieci komputerowej (PoE pasywne), który przesyła dane i energię elektryczną w tym samym momencie, co pozwala zamontować Access Point w miejscu gdzie nie ma dostępu do gniazdka elektrycznego. Dzięki temu rozwiązaniu możesz lepiej i łatwiej zaprojektować swoją sieć bezprzewodową do osiągnięcia najlepszego możliwego zasięgu sygnału.

Intuicyjny interfejs Metro Style

Sprzęt posiada interfejs WWW Metro Style, który zapewnia prostotę konfiguracji oraz pokazuje wszystkie niezbędne informacje o stanie naszego urządzenia.

Cena detaliczna produktu wynosi 64 zł.

Specyfikacja:

- Obsługiwane standardy: IEEE 802.11b, IEEE 802.11g, IEEE 802.11n

- Prędkość do 150Mbps

- Zakres częstotliwości: 2.4-2.4835GHz

- Moc nadawania: 23dBm(MAX)

- Szybkości transmisji danych:

802.11n: 40MHz(150Mbps, 135Mbps, 120Mbps, 90Mbps, 60Mbps, 30Mbps, 15Mbps)

20MHz(72Mbps, 65Mbps, 57Mbps, 43Mbps, 28Mbps, 14Mbps,7Mbps) (Auto-Sense)

801.11g: (54Mbps, 48Mbps, 36Mbps, 24Mbps, 18Mbps, 12Mbps, 11Mbps, 9Mbps, 6Mbps)

802.11b: (11Mbps,9Mbps, 6Mbps, 5.5Mbps, 2Mbps, 1Mbps)

- Tryb pracy bezprzewodowej: AP, Repeater, WDS, Multi-SSID(VLAN)

- Zabezpieczenia sieci bezprzewodowej: WEP (64/128-bit), WPA-PSK, WPA2-PSK, WPA-PSK / WPA2-PSK tryb mieszany, SSID Broadcast (włącz / wyłącz), filtrowanie adresów MAC

Specyfikacja sprzętowa:

- Standardy IEEE 802.3 10Base:-T, IEEE 802.3u 100Base-TX

- Interfejs WAN / PoE: 10/100Mbps Auto MDI/MDIX RJ45 LAN port, pasywne wsparcie PoE

- Wskaźniki LED: System, LAN, WPS, Turbo

- Przyciski: RESET, WPS, Turbo

- Antena: Odczepiana o mocy 5dBi, Złącze SMA

- Zasilanie: Pasywne PoE / DC 12V / 1A (Wyjście)

O Netis

Netis System jest częścią Grupy Netcore, z siedzibą w Shenzhen w Chinach. Najnowocześniejsze rozwiązania, doskonałej jakości produkty i satysfakcjonująca obsługa klienta sprawiły, że firma stała się głównym dostawcą w branży transmisji danych, z rosnącą reputacją niezawodnych produktów na całym świecie.

Firma powstała w 2000 r. jako producent OEM/ODM na markowych chipsetach Realtek i Broadcom. Obecnie zajmuje mocną pozycję na rynku rozwiązań sieciowych dla klientów domowych oraz małych i średnich firm.  Produkty pochodzące z fabryki Netcore są sprzedawane na rynku krajowym m. in. pod marką Delink, 8Level, Planet, Edimax, Sitecom, Reportec. „Brandowane”  logo Orange, znane są również użytkownikom Neostrady.

www.netis-systems.com

Entrymedia