Technologie » Komputery

Newline - monitory interaktywne, które wprowadzają nowy wymiar spotkań!

Newline - monitory interaktywne,  które wprowadzają nowy wymiar spotkań!
Newline jest marką pochodzącą z USA. Jako producent monitorów dotykowych dysponuje 20% udziałem w światowym rynku rozwiązań interaktywnych. Urządzenia dostępne są w trzech seriach – RS, VN, X – oraz przekątnych ekranu - 65/75/86 i 98 cali.

Cechy, które wyróżniają tę markę to wykorzystywana technologia Optical Bonding, dynamiczne USB, 100% rozpoznawalności gestów Windows oraz zapowiedziane właśnie funkcjonalności, które wprowadzają nowy wymiar spotkań biznesowych.

Monitory interaktywne Newline z serii X otrzymały status Intel IoT Solutions Alliance 2019 Partner of the Year. Docenione zostały urządzenia z wbudowanym komputerem PC na platformie Intel, wyposażone w zestaw kamer do wideokonferencji, a także zaawansowane mikrofonami. To stawia firmę w czołówce światowych dostawców rozwiązań technologicznych.

Zdjęcia: https://1drv.ms/f/s!AlrDYJ9bUq0ygTHmaNvtBc0XIZkA

„Nasze monitory interaktywne są równie łatwe w obsłudze jak smartfony i dają takie same możliwości jak osobiste komputery. Praca z nimi nie musi być poprzedzona szkoleniami. Nie trzeba się uczyć korzystania z nowych programów. – informuje Robert Pusz – Sales Manager na Europę Wschodnią - Może właśnie stąd bierze się światowy sukces firmy z niemal 20% udziałem w światowym rynku urządzeń interaktywnych (za 2018 rok) . Newline inwestuje w swoje produkty. Chcemy, żeby nasi użytkownicy mieli narzędzia, które się rozwijają wraz z ich firmami. Już dziś możemy przedstawić nowe funkcjonalności, które użytkownicy monitorów interaktywnych Newline zyskają w najbliższych kwartałach. W Warszawie powstał Showroom naszych urządzeń. Gorąco zachęcam do kontaktu i sprawdzenia moich słów w praktyce.”

Newline jako pierwsza zastosowała w swoich urządzeniach technologię Optical Bonding. Było to w 2017 roku. Urządzenia tej marki są inaczej zbudowane. Tradycyjny monitor dotykowy  składa się z szyby ochronnej o grubości około 4mm, która jest powierzchnią dotykową oraz panelu LCD.  Te elementy oddziela od siebie pusta przestrzeń o szerokości około 6-8 mm. To właśnie z tego powodu obserwujemy efekt „pisania w głębi”. W monitorach Newline zrezygnowano z tej pustej przestrzeni i szybę czyli powierzchnię dotykową przyklejono bezpośrednio do panelu LCD. Dzięki temu otrzymano rzeczywisty kąt widzenia 178°, precyzję pisania zupełnie jak po kartce papieru, oraz niższą wagę urządzenia.

Użytkowanie Monitorów Newline nie musi być poprzedzone długimi szkoleniami. Praca na nich jest intuicyjna zupełnie jak obsługa smartfona. Urządzenia rozpoznają gesty Windows 10, a także oferują pełną kompatybilność z pakietem Office365/Office2019  i Windows Ink. Dodatkowo dzięki dynamicznym portom usb, podłączone do monitora urządzenia zewnętrzne są dostępne dla wszystkich użytkowników co również podnosi komfort pracy.

Nowy wymiar spotkań – Newline

Firma zapowiedziała plany rozwoju produktu. Zgodnie z zapowiedziami urządzenia będą stopniowo wzbogacane o nowe funkcje poprzez aktualizacje firmware przez internet. Dzięki temu  wszyscy posiadacze monitorów z serii RS/VN/X bez względu na termin zakupu otrzymają nowe funkcjonalności z dożywotnią licencją.

Dzielenie się materiałami, prezentowanie, omawianie na forum efektów swojej pracy to już biznesowa codzienność. Chcemy, działać sprawnie, bez straty czasu i bezprzewodowo. Funkcja CAST, w monitorach Newline pozwala na wysyłanie obrazu z urządzenia do monitora. Może to być laptop, komputer stacjonarny, tablet czy smartfon. Co ważne - nie muszą one być zalogowane do tej samej sieci WiFi co monitor. Nie ma znaczenia czy mamy urządzenie oparte o system Windows, Android, MacOS czy ChromeOS.

Funkcja BROADCAST pozwala na streaming do aż 200 urządzeń jednocześnie. W tym przypadku również nie ma znaczenia rodzaj urządzenia, ani system operacyjny.

Już w III kwartale planowane jest uruchomienie funkcji zdalnego zarządzania monitorem, a nawet całą grupą urządzeń - DISPLAY MANAGEMENT. To dzięki temu aktualizacja oprogramowania czy natychmiastowa pomoc techniczna będzie możliwa w opcji zdalnego połączenia przez internet.

Kolejna funkcja będzie dostępna na przełomie III i IV kwartału 2019 roku. Szczególne docenią ją firmy, które komunikują się np. między swoimi oddziałami – WORKSPACE. To narzędzie łączy w sobie wideo-chat, możliwość symultanicznej pracy na wielu tablicach oraz dzielenie się plikami. Uczestnicy spotkań w różnych lokalizacjach będą mogli udostępniać i współtworzyć materiały w czasie rzeczywistym.

Na IV kwartał 2019 roku Newline zapowiada uruchomienie funkcji LAUNCH CONTROL. Będzie to narzędzie służące do szybkiego i wygodnego logowanie się do własnego konta Microsoft za pomocą własnego smartfona. Przy wykorzystaniu czujnika zbliżeniowego monitor zidentyfikuje obecność konkretnego użytkownika i uruchomi zdefiniowane wcześniej aplikacje na ekranie. Ze względu na fakt, że będzie się to odbywało za pośrednictwem przeglądarki internetowej unikniemy ryzyka pozostawiania swoich danych na urządzeniu.

W maju 2019 firma Newline Interactive otworzyła Showroom w Warszawie, al. Jerozolimskie 200, lokal 322.  Zainteresowani przetestowaniem urządzeń mogą umówić się na prezentację za pośrednictwem e-maila: mstaroscik@newline-interactive.com

Obsługa Prasowa i PR:

INDALO Public Relations, ul. Grochowska 341/281A, 03-822 Warszawa

Małgorzata Błachnio, mobile: (+48) 509 047 721, e-mail: malgorzata.blachnio@indalo.pl

INDALO