Firma » Biznes

Nickel Technology Park Poznań Sp. z o. o.

YouNick (dotychczas Nickel Technology Park Poznań) to pierwszy w Polsce niepubliczny park technologiczny. Po 8 latach funkcjonowania zamienia się on w zgodne ze światowymi trendami miejsce wspierania innowacyjnych jednostek i biznesów.

Miejsce, w którego centrum jest człowiek – najemca, pracownik i pomysłodawca ulepszenia. Wprowadzane w Złotnikach pod Poznaniem rozwiązania dotyczą nie tylko istniejącej i nowo budowanej infrastruktury, ale przede wszystkim kultury organizacyjnej, oferowanego zestawu usług dodatkowych oraz prowadzonej działalności inwestycyjnej. Na obszarze parku w blisko 60 spółkach jest zatrudnionych w chwili obecnej ponad 600 osób. Od prawie 4 lat, także dzięki wykorzystaniu funduszy unijnych, YouNick prężnie wspomaga urynkowienie innowacyjnych projektów i wyników badań w dziedzinach biotechnologicznej, medycznej, IT, chemicznej, ochrony środowiska oraz odnawialnych źródeł energii. Wynikiem dotychczasowego, niespotykanego w kraju, podejścia do procesu inwestycyjnego jest kilkanaście energicznie rozwijających się spółek zależnych, odnoszących coraz większe sukcesy w kraju i poza jego granicami.
Szczegółowe informacje dotyczące parkowej infrastruktury, założeń i przebiegu procesu inwestycyjnego oraz oferty znajdują się na http://www.younick.pl.

younick