Rozrywka i wypoczynek » Rozrywka

NoVa Park po raz kolejny zagra dla WOŚP

Już 10 stycznia o godz. 13.00 rozpocznie się XXIV Finał Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy w NoVa Park. Koncerty, występy artystyczne, pokazy iluzji i sztuk walki oraz licytacje to tylko niektóre zaplanowane atrakcje. Gwiazdą wieczoru będzie Ewelina Lisowska.

Podobnie jak co roku, atrakcje będą mieć miejsce na dwóch scenach: małej – zlokalizowanej wewnątrz NoVa Park oraz dużej – rozstawionej przed NoVa Park.

W programie atrakcji na małej scenie w NoVa Park m.in. występy taneczne zespołów BUZIAKI, MIRAGE, ALUZJA czy Związku Romów Polskich, pokazy sztuk walki, pokazy iluzji Tomasza Madziara, pokazy zumby grupy Anny Patykiewicz czy pokazy fitness w wykonaniu trenerów z Pure Jatomi Fitness. Klienci NoVa Park będą także mogli zarejestrować się jako potencjalni dawcy szpiku u wolontariuszy Fundacji DKMS, zbadać słuch w Specjalistycznym Ośrodku Diagnozy i Rehabilitacji ECHO, spotkać się z zawodnikami Stali Gorzów czy wziąć udział w warsztatach rękodzielniczych prowadzonych przez Koło Gospodyń Miejskich w Gorzowie.

Na dużej scenie przed NoVa Park na mieszkańców Gorzowa i okolic czekają liczne koncerty – zespołów Blackend, Materialista, Riviera, Synapsa oraz Szkoły Muzycznej Zbiorczyka. Nie zabraknie również licytacji, które poprowadzą m.in. sportowcy Stali Gorzów oraz prezydent Gorzowa Wielkopolskiego – Jacek Wójcicki. NoVa Park przekaże na licytacje przedmioty – niespodzianki związane z niedawno przeprowadzonym koncertem Dawida Kwiatkowskiego. Cały dochód z aukcji zostanie przekazany na WOŚP, która w tym roku zbiera środki na oddziały pediatryczne i godną opiekę ludzi w podeszłym wieku.

Gwiazdą wieczoru będzie piosenkarka Ewelina Lisowska, która zaśpiewa swoje największe przeboje dla wszystkich mieszkańców Gorzowa i okolic. Start koncertu o godzinie 18.30.

To już tradycja, że NoVa Park jest organizatorem głównego finału WOŚP w Gorzowie. 10 stycznia od godz. 13.00 gorąco zapraszam do udziału w wydarzeniu – koncertach, pokazach i występach oraz wsparcia tej szczytnej akcji. Jestem pewna, że także w tym roku Gorzowianie i mieszkańcy regionu chętnie przyłączą się do akcji i pomogą pobić zeszłoroczny rekord. Za sprawną współpracę przy przygotowaniach bardzo dziękujemy Urzędowi Miasta Gorzowa Wielkopolskiego, Pani Sylwii Beech – Dyrektor Miejskiego Centrum Kultury, Panu Włodzimierzowi Rojowi – Dyrektorowi OSIR, Pani Marcie Ciećwierz reprezentującej lokalny sztab WOŚP oraz ponad stuosobowej grupie osób związanej organizacyjnie z tym ogromnym przedsięwzięciem” – mówi Katarzyna Borowiak, kierownik ds. marketingu NoVa Park.

Zwieńczeniem Koncertu Finałowego w NoVa Park będzie „Światełko do nieba” o godzinie 20:00 oraz towarzyszący temu pokaz sztucznych ogni.

Informacje o firmie:

NoVa Park to największe i najnowocześniejsze centrum handlowo-rozrywkowe w województwie lubuskim, którego uroczyste otwarcie nastąpiło 18 kwietnia 2012 roku. Zlokalizowane jest w centrum Gorzowa Wielkopolskiego, w bezpośrednim sąsiedztwie kulturalnych i rozrywkowych symboli miasta, bulwaru nadwarciańskiego oraz głównych szlaków komunikacyjnych. Na terenie obiektu funkcjonują: supermarket Piotr i Paweł oraz liczne sklepy i punkty usługowe, w tym marki nieobecne dotąd na rynku lokalnym, takie jak H&M, Intersport, Lindex, KiK, KFC, Pure Fitness, Home&You, Super–Pharm, Cubus, Calzedonia, Intimissimi, Kubenz, Tchibo, Smyk, Sephora, W.KRUK czy Bershka.

Właścicielem obiektu jest węgierski deweloper Futureal. Zarządcą NoVa Park jest firma Apsys Polska S.A.

www.nova-park.pl

Orchidea