Firma » Biznes

NoVa Park z pozwoleniem na pierwszą fazę rozbudowy

FUTUREAL, jeden z 20 wiodących deweloperów w Europie, wkrótce uruchomi pierwszy etap rozbudowy Centrum Handlowego NoVa Park, zlokalizowanego w Gorzowie Wielkopolskim. Do 2020 roku centrum zyska około 10 000 m kw. dodatkowej powierzchni handlowej.

Rozbudowa NoVa Park będzie przebiegać w dwóch etapach. Zakończenie pierwszego etapu, na który inwestor otrzymał już pozwolenie na budowę, jest planowane na 2018 rok. W rezultacie centrum zyska ok. 3 500 m kw. dodatkowej powierzchni handlowej.

W drugim etapie rozbudowy do użytku zostanie oddanych kolejne 6 500 m kw. powierzchni handlowej, a zakończenie inwestycji jest planowane na 2020 rok. Po rozbudowie łączna powierzchnia handlowa Regionalnego Centrum Handlowego NoVa Park wyniesie prawie 42 500 m kw. GLA. Dzięki rozbudowie centrum umocni swoją pozycję największej galerii handlowej w województwie lubuskim.

„Zakupy w NoVa Park cieszą się dużą popularnością zarówno wśród mieszkańców Gorzowa, jak również regionu. Dzięki rozbudowie nasi Klienci będą mieć dostęp do jeszcze szerszej oferty handlowej oraz znanych i lubianych marek międzynarodowych, niedostępnych dotąd na gorzowskim rynku” – mówi Anna Malarczyk - Arcidiacono, przedstawiciel firmy Futureal, właściciela NoVa Park.

NoVa Park zajmuje ważne miejsce na handlowej mapie regionu. Od momentu otwarcia w 2012 roku centrum odwiedziło ponad 16 milionów klientów, a obroty najemców stale wzrastają – w 2015 roku wzrosły o 12% w stosunku do 2014 roku. Przewidujemy, że po rozbudowie, zarówno frekwencja wynosząca teraz blisko 5 milionów rocznie, jak i obroty będą w dalszym ciągu wzrastały.

Zarządcą NoVa Park jest firma Apsys Polska S.A. W ramach umowy Apsys odpowiada za zarządzanie centrum handlowym, zarządzanie umowami najmu, leasing oraz marketing.

Informacje o firmie:

NoVa Park to największe i najnowocześniejsze centrum handlowo-rozrywkowe w województwie lubuskim. Zostało otwarte w 2012 roku. Zlokalizowane jest w centrum Gorzowa Wielkopolskiego, w bezpośrednim sąsiedztwie kulturalnych i rozrywkowych symboli miasta, bulwaru nadwarciańskiego oraz głównych szlaków komunikacyjnych. Na terenie obiektu funkcjonują: supermarket Piotr i Paweł oraz liczne sklepy i punkty usługowe, w tym marki nieobecne dotąd na rynku lokalnym, takie jak Pull&Bear, H&M, Intersport, Lindex, KiK, KFC, Pure Fitness, Home&You, Super–Pharm, Cubus, Calzedonia, Intimissimi, Kubenz, Tchibo, Smyk, Sephora, W.KRUK czy Bershka.

NoVa Park – jako pierwsze centrum handlowe w Polsce – otrzymało międzynarodowy certyfikat BREEAM® In-Use z oceną „Excellent” zarówno w kategorii Building Management (Zarządzanie obiektem), jak i Asset Rating (Ekologiczna charakterystyka budynku).

Właścicielem NoVa Park jest węgierski deweloper Futureal. Zarządcą NoVa Park jest firma Apsys Polska S.A.

www.nova-park.pl

Orchidea