Dom » Budownictwo

Nowa era automatyzacji bram i rolet

W dniach 16-19 listopada w Paryżu odbyły się Międzynarodowe Targi Okien, Drzwi i Osłon Przeciwsłonecznych Equip’Baie 2010. Firma Nice zaprezentowała się z rewolucyjną koncepcją automatyki dla domu – nowe produkty, nowa technologia i nowy design. Nadeszła nowa era w branży!

Innowacyjna koncepcja, najnowocześniejsza technologia i rewolucyjny design – tak w skrócie można przedstawić najnowsze produkty zaprezentowane przez Nice.

Oto tylko niektóre z nowości:

• Era Touch - ekran dotykowy umożliwiający zintegrowany nadzór i zarządzanie automatyką domową;
  • NicePark System - system parkingowy przeznaczony do profesjonalnego zarządzania parkingami, kontrolą dostępu i wjazdu na tereny targowe, do centrów handlowych, szpitali i innych budynków użyteczności publicznej;
  • Nowa technologia “Totally Wireless, Totally Integrated” – pierwszy całkowicie bezprzewodowy system działający wyłącznie w oparciu o energię słoneczną, zapewniający maksymalną dowolność instalacji, również w  miejscach trudno dostępnych dla sieci elektrycznej;
  • Odświeżony design linii pilotów i akcesoriów - nowoczesny, przyciągający wzrok wygląd;
  • Integra Sliding 400 – pierwszy na rynku siłownik do bram przesuwnych działający „w ukryciu” instalowany wewnątrz słupka;
  • listę nowości zamyka aplikacja Web&Bluetooth Apps, umożliwiająca użytkownikowi stałą kontrolę nad domem lub biurem, bezpośrednio lub zdalnie, z wykorzystaniem intuicyjnego w obsłudze oprogramowania, dostępnego przez Internet za pomocą komputera czy smartfonu.

Nice ponownie zaskakuje i wyznacza nowe trendy, nie bojąc się nowych wyzwań, wykorzystując najnowsze technologie, bez obaw przed działaniami konkurencji i kopiowaniem przez nią pomysłów. Niejedno rewolucyjne rozwiązanie stosowane dziś powszechnie przez wielu producentów automatyki do bram i rolet zostało wdrożone przez Nice. Ale to Nice wyznacza trendy i styl, stawiając milowe kroki w branży.

magdalena.oskiera@nice.pl