Technologie » Komputery

Nowa generacja ochrony komputera

Na rynku polskim jest już dostępny nowy program antywirusowy eScan, który zabezpiecza komputery przed wszystkimi rodzajami wirusów, spamem, trojanami oraz innymi zagrożeniami jakie niesie ze sobą korzystanie z sieci.

eScan jest zaawansowanym oprogramowaniem ochronnym dla komputerów i serwerów, wychodzący daleko poza ramy standardowej ochrony antywirusowej. Zapewnia wielopoziomową ochronę w czasie rzeczywistym przed złośliwym oprogramowaniem i innymi zagrożeniami, które czyhają w Internecie. Ponadto chroni prywatności danych, transakcje on-line i bezpieczeństwa dzieci w sieci, zabezpiecza przed wyłudzeniami informacji i kradzieżą tożsamości.

Jako jedyny z programów antywirusowych zawiera darmową zdalną pomoc, która pozwala usunąć usterkę on-line. Dodatkowo eScan gwarantuje, że pliki przechowywane na pendrive’ach i innych nośnikach pamięci nie stanowią zagrożenia dla komputera.

Dla sprawdzenia i potwierdzenia najwyższej  jakości ochrony komputera firma proponuje darmowy skaner eScan Anti-Virus Toolkit, który skutecznie wyszuka i usunie infekcje oraz wirusy. Programu nie trzeba instalować, wystarczy pobrać i uruchomić. Ponadto darmowy skaner jest szybki i można go uruchomić również na komputerze, na którym jest zainstalowane inne oprogramowanie antywirusowe.

Pakiet eScan Anti-Virus skierowany jest dla klientów indywidualnych i małych biur.
W odróżnieniu od pozostałych programów antywirusowych posiada on wbudowaną zaporę ogniową we wszystkich swoich wersjach. Natomiast dla tych, którzy robią zakupy przez Internet i korzystają z konta bankowego on-line najlepszym wyborem będzie
 eScan Internet Security Suite. To zaawansowany program nowej generacji, zapewniający najwyższy poziom bezpieczeństwa komputera. Podobne produkty dostępne są w pakietach dla firm i dużych przedsiębiorstw. Dodatkowo do dyspozycji administratorów sieci dostępna jest konsola w języku polskim do centralnego zarządzania wszystkimi komputerami.

Zalety programu eScan:

• Zużywa śladowe ilości zasobów systemowych
  • Darmowy dostęp do kompleksowego i szybkiego skanowania
  • Darmowa zdalna pomoc zawarta w programie pozwalająca serwisowi naprawę konkretnej jednostki online
  • Wirtualna klawiatura do wpisywania haseł np. przy logowaniu się do banku internetowego
  • Konsola w języku polskim do centralnego zarządzania dzięki której można:
    • kontrolować przesyłanie danych na pendrive'y przez użytkowników komputerów firmowych
    • sprawdzić na których komputerach jest zainstalowane oprogramowanie antywirusowe oraz gdzie dochodziło do największej ilości infekcji
    • można kontrolować wykonane modyfikacje sprzętowe - np. wyjęcie pamięci ram
  • Monitorowanie posiadanych poprawek MS Windows oraz informowanie o nowych poprawkach
  • Zapora ogniowa, filtry antyspam i antyphishin oraz firewall dostępny w każdej wersji eScan
  • Ochrona serwerów pocztowych w postaci mailscan, który działa w czasie rzeczywistym