Firma » Biznes

Nowa inwestycja budowlana w Chojnicach

Obserwowany w ostatnich latach dynamiczny rozwój branży meblarskiej i budowlanej ma miejsce również w Chojnicach. Powstał tam nowoczesny magazyn z zaawansowanymi systemami regałowymi.

Drew-Trans II, rodzinna firma z wieloletnimi chojnickimi tradycjami, z roku na rok rozwija się coraz bardziej, przez co staje się silną marką, już nie tylko lokalną, ale i ogólnopolską. W celu zapewnienia swoim Partnerom Biznesowym i Klientom możliwie szerokiego asortymentu i jego dużej dostępności firma na bieżąco inwestuje w  unowocześnianie i rozbudowę swojej sieci handlowej. Wszystko po to, aby świadczyć usługi o najwyższej jakości i utrzymać nienaganny standard obsługi Klienta.

W czwartym kwartale 2016 roku rozpoczęła się budowa nowej hali w siedzibie firmy w Chojnicach przy ulicy Składowej. Prace budowlane szły pełną parą, tak aby w krótkim czasie móc ją oddać do użytku.  Nowoczesna hala pozwala nam jeszcze bardziej podnieść standard świadczonych przez nas usług jak m.in. formatyzowanie i okleinowanie, obsługi klienta oraz zdecydowanie poprawia jakość pracy naszym pracownikom – mówi Zenon Wrzeszcz, Prezes Zarządu firmy Drew Trans II. Nowa hala została oddana do użytku w mijającym roku, dzięki czemu istotnie zwiększyła się powierzchnia magazynów firmy w Chojnicach. - Pozyskaliśmy dodatkowe metry kwadratowe przeznaczone specjalnie na nasze najbardziej rotujące produkty, aby świadczyć usługi jak najwyższej jakości! – dodaje właściciel.

Hala pozwoli właścicielom firmy szybko powiększyć powierzchnię produkcyjno–usługowo– magazynową. - W nowej hali zostanie zastosowany nowoczesny system wysokiego składowania, co pozwali na pozyskanie jeszcze więcej powierzchni a magazyn będzie maksymalnie wykorzystany i możliwe stanie się wyeksponowanie nowej kolekcji produktowej Pfleiderer - wyjaśnia Zenon Wrzeszcz. Magazynowanie odbywać się będzie nowoczesnymi systemami Auto ID. Drukarki kodów kreskowych pozwolą na łatwe i czytelne oznaczanie towarów, natomiast terminale danych ułatwią zarządzanie stanami magazynowymi. Usprawnienie gospodarki magazynowej z pewnością przełoży się na zwiększenie szybkości obsługi klienta oraz poprawę jakości świadczonych usług.

Obecnie w Drew Trans II pracują 104 osoby, zatrudnienie sukcesywnie zwiększa się.  Firma posiada cztery oddziały: macierzysty w Chojnicach, ponadto w: Czarnej Wodzie, Pile i Starogardzie Gdańskim.

www.drewtrans.pl

facebook.com/DrewTransII