Rozrywka i wypoczynek » Turystyka

Nowa inwestycja w Krakowie

Na rok 2017 przewidziano otwarcie nowego czterogwiazdkowego hotelu w Krakowie. Inwestycja będzie zrealizowana przez lokalnego przedsiębiorcę znanego z różnych inwestycji w branży noclegowej.

Hotel zapewniać będzie szereg różnorodnych usług. Przewidziano w ofercie centrum Wellness&Spa, najem sal na wesela, przyjęcia, bankiety, szkolenia, konferencje, spotkania biznesowe. Dodatkowo do dyspozycji gości będzie basen i restauracja. Hotel ma być 'zdrową' konkurencją dla znanych i cenionych marek oferujących usługi noclegowe na lokalnym rynku.

Oferta hotelu skierowana będzie w szczególności do klientów zamożnych, o unormowanej pozycji zawodowej. W szczególności do pracowników korporacji, managerów, prezesów. W dalszej kolejności do turystów. Głównym celem jest zapewnienie idealnego noclegu w ciszy i spokoju po regenerujących i odmładzających zabiegach SPA.

Planowana ilość pokoi/apartamentów wynieść ma około 70. Będą zawierać oprócz podstawowego wyposażenia m.in. darmowy internet wi-fi, sejf, klimatyzację.

Koszt całej inwestycji ma wynieść kilka milionów złoty.

mariuszc