Technologie » Komputery

Nowa oferta Xerox daje małym biurom możliwości wielkiego biznesu

Większość biurowych drukarek i urządzeń wielofunkcyjnych nieźle wywiązuje się ze swoich podstawowych zadań. Niełatwo je jednak skonfigurować, a ich ograniczone możliwości sprawiają, że nie spełniają wszystkich oczekiwań, które stawiają przed nimi pracownicy biurowi.

To ma się jednak wkrótce zmienić dzięki najnowszej ofercie Xerox: drukarce Phaser 6510 i urządzeniu wielofunkcyjnemu WorkCentre 6515.

Sprzęt, gotowy do użycia od razu po rozpakowaniu i łatwy w instalacji, oferuje narzędzia wspierające produktywność, np. możliwość drukowania dwustronnego, jednoprzebiegowego skanowania. W przypadku urządzenia wielofunkcyjnego WorkCentre 6515 dodatkową zaletą jest duży, oparty o aplikacje panel dotykowy, przypominający w użyciu tablet, który umożliwia wcześniejsze obejrzenie skanu, edycję, intuicyjną nawigację, a także możliwość dopasowywania przepływu pracy do indywidualnych potrzeb. Realizowanie zadań zarezerwowanych do tej pory dla większych organizacji umożliwia generowanie wydruków na dużej liczbie arkuszy (maksymalnie aż do nawet 850). Z kolei tonery Super-Fine EA, które użyto po raz pierwszy w urządzeniach Phaser 6510 i WorkCentre 6515, pozwalają drukować bardziej dokładne i szczegółowe dokumenty.

-     Do tej pory mały biznes wykorzystywał sprzęt o niewielkich możliwościach, ograniczający przedsiębiorców do wykonywania jedynie kilku funkcji – komentuje Tracey Koziol, senior vice president, Office and Solutions Business Group, Xerox. – Dlatego właśnie rynek czekał na dostępne i wysokiej jakości produkty jak te – dodaje.

Dla przykładu, niewielkie biuro nieruchomościowe będzie mogło od razu drukować wysokiej jakości broszury i grafiki – we własnym zakresie i w ciągu jedynie kilku minut, bez straty jakości kolorów. To samo biuro zdigitalizuje umowy i oferty dla swoich klientów, a następnie prześle je do pracowników znajdujących się poza biurem. Łączność kolorowej drukarki Phaser 6510 i urządzenia wielofunkcyjnego WorkCentre 6515 z urządzeniami mobilnymi sprawi z kolei, że zdalni pracownicy wydrukują niezbędną kopię bez konieczności przesyłania pliku do komputera stacjonarnego. W razie potrzeby możliwe będzie też stworzenie wersji przeszukiwalnej cyfrowych plików. To z kolei ułatwi proces ich archiwizowania.

Wśród najważniejszych cech Xerox Phaser 6510 i WorkCentre 6515, które zaprojektowano, żeby umożliwić drukowanie dokumentów w formacie A4, należy wymienić:

• łączność Wi-Fi Direct® dla bezpiecznego drukowania za pomocą telefonów lub tabletów;
  • łatwe drukowanie mobilne dzięki Apple® AirPrint™, Google Cloud Print™, Mopria® i Xerox Print Service Plug-In dla telefonów z oprogramowaniem Android®;
  • przesyłanie skanów do e-maili, FTP, sieci formowej lub za pomocą wbudowanego portu USB 3.0, z możliwością wysłania ich do wielu miejsc podczas tylko jednego skanowania;
  • łączność z chmurą, dzięki której możliwe jest drukowanie, a także skanowanie bezpośrednio do i z repozytorium za pomocą aplikacji Xerox Mobile Link;
  • miesięczne obciążenie 50 000 stron i prędkość drukowania nawet 30 stron na minutę;
  • dwustronne, jednoprzebiegowe skanowanie umożliwiające generowanie aż 37 dokumentów na minutę;
  • rozdzielczość 1200 x 2400 dpi, pozwalająca uzyskiwać wyjątkową jakość dokumentów.

Linkleaders