Technologie » Komputery

Nowa pamięć USB Store’n’Click

Firma Verbatim zaprezentowała najnowszą pamięć USB Store’n’Click o konstrukcji typu „slide and lock”, która umożliwia łatwe wysuwanie i wsuwanie złącza USB.  Dostępna w kilku kolorach pamięć Store’n’Click to idealne rozwiązanie do codziennego użytku USB, w tym zastosowań związanych z przechowywaniem danych i zarządzaniem nimi.

Złącze blokuje się w położeniu wysuniętym, gdy pamięć jest używana, i cofa się do położenia zamkniętego w przypadku braku użycia. Kolejną korzyścią jest brak nasadki, którą można zgubić.

Interfejs USB 3.2 pierwszej generacji (USB 3.0) zapewnia prędkość odczytu danych rzędu 80 MB/s oraz prędkość zapisu na poziomie 25 MB/s. Pamięć jest kompatybilna z portem USB 2.0, dzięki czemu można jej używać z wieloma starszymi urządzeniami bez konieczności modernizowania sprzętu.

Pamięć Store’n’Click jest dostępna w kolorze czerwonym, żółtym, niebieskim i czarnym oraz oferuje różne pojemności i wielkości.

przekozera@gmail.com