Dom » Wnętrza

Nowe Baterie GRANIT. Granitowy szyk w kuchni od Kuchinoxu

Firma Kuchinox poszerzyła swoją ofertę armatury kuchennej i łazienkowej o nowe propozycje. Do sprzedaży trafiły właśnie dwie zlewozmywakowe baterie Granit. Są to mosiężne baterie z ceramiczną głowicą i perlatorem.

Użyta w tym przypadku głowica ceramiczna zwiększa niezawodność baterii Granit, stawiając ją o poziom wyżej pod względem wytrzymałości w porównaniu ze zwykłą głowicą grzybkową. Baterie Granit posiadają wylewkę w kształcie F. Charakterystyczny, niejednolity kolor oraz wyjątkowa faktura uzyskana dzięki malowaniu proszkowemu nadaje nowym bateriom oryginalnego, nowoczesnego wyglądu łudząco przypominającego kolor i strukturę granitową. Baterie Granit dostępne są w wykończeniu beżowym i czarnym, bardzo dobrze prezentują się w kuchniach minimalistycznych, w towarzystwie czarnego marmuru i stali, a także przy zlewach opływowych, np. z granitu. Zaletą nowych modeli jest doskonałe wykonanie oraz lekko sterowna dźwignia - zarówno na boki jak i w górę oraz dół, dzięki czemu regulacja strumienia i temperatury wody jest precyzyjna i szybka. Dwustopniowa głowica daje możliwość zmiany natężenia oraz zasięgu strumienia - z tradycyjnego na rozpryskujący. Kuchinox oferuje bateria Granit w sugerowanej cenie detalicznej ok. 150 PLN, udziela na nie aż 8 lat gwarancji. www.kuchinox.pl

Kamila Nowakowska