Gospodarka » Żywność

Nowe Domowe wypieki - Kruche i Biszkopt poleca Delecta

Delecta rozbudowuje ofertę ciast do samodzielnego wypieku, wprowadzając na rynek Kruche i Biszkopt w nowej linii Domowe wypieki. To pierwsze na rynku ciasta bazowe z dodatkiem specjalistycznych gatunków mąk.

Domowy Biszkopt Delecta jest lekki i puszysty, po upieczeniu nie opada, dzięki czemu zachowuje swoją delikatną strukturę. Najwyższą jakość wypieku gwarantuje wysokogatunkowa mąka tortowa w składzie produktu. Biszkopt można przygotować w wersji podstawowej i urozmaicić ulubionymi dodatkami – kremem, masą, owocami czy galaretką. Na opakowaniu zamieszczono dodatkowe przepisy na oryginalne ciasta na bazie Biszkoptu.

Domowe Kruche Delecta to idealnie skomponowana mieszanka na delikatne ciasto kruche, które zawsze się udaje. Dodatek specjalistycznej mąki krupczatki gwarantuje kruchość ciasta i zapobiega powstaniu zakalca. Do zawartości opakowania wystarczy dodać podstawowe składniki, by otrzymać ciasto bazowe. Świetnie sprawdzi się jako podstawa szarlotki, mazurka czy spód do sernika. Dodatkowe przepisy, zamieszczone na opakowaniu, pozwolą podać Kruche w różnych wariantach.

Domowe wypieki Delecta to linia ciast, które dla początkujących będą świetną bazą do pierwszych cukierniczych eksperymentów. Zaawansowanym, lecz zabieganym gospodyniom, pozwolą w awaryjnych sytuacjach szybko przygotować ciasto jak domowe.

Ciasta Kruche i Biszkopt z linii Domowe wypieki Delecta są dostępne w tradycyjnym i nowoczesnym kanale dystrybucji od 17 lutego br. w sugerowanej cenie detalicznej ok. 3,69 zł.

Producent: Delecta S.A.

Produkt: Domowe wypieki Delecta, Biszkopt, cena det. 3,69 zł, Domowe wypieki Delecta, Kruche, cena det. 3,69 zł

KMC