Gospodarka » Żywność

Nowe kierownictwo w zakładzie produkcyjnym Agrii Polska

Od 1 sierpnia Mariusz Górecki objął stanowisko Dyrektora Produkcji Nasiennej i Nawozów Dolistnych Agrii Polska w Aleksandrowie Kujawskim.

Jego awans jest wynikiem rozbudowy istniejącego kompleksu produkcyjnego o nowoczesną fabrykę nawozów dolistnych foliQ.

Mariusz Górecki dołączył do Agrii Polska w grudniu 2021 roku, pełniąc funkcję Kierownika Produkcji Nasiennej. Przez prawie trzy lata skutecznie i profesjonalnie realizował powierzone mu zadania. Jako osoba od najmłodszych lat związana z rolnictwem, doskonale rozumie potrzeby rolników i koncentruje się na wprowadzaniu innowacyjnych rozwiązań.

- Rozwój kompleksu produkcyjnego Agrii Polska otwiera przed nami nowe możliwości. Dzięki synergii oferowanych usług możemy nie tylko zoptymalizować koszty, ale także doskonalić i rozszerzać ofertę zgodnie z wymaganiami rynku. Działając lokalnie, możemy efektywniej monitorować proces produkcji i lepiej odpowiadać na potrzeby rolników – mówi nowy Dyrektor Produkcji Kompleksu Produkcyjnego Agrii Polska, komentując nadchodzące wyzwania.

Awans Mariusza Góreckiego zbiega się z intensywnym rozwojem Agrii Polska na rynku krajowym. Otwarcie w maju br. nowoczesnej fabryki nawozów dolistnych foliQ w Aleksandrowie Kujawskim stanowi znaczący krok w umacnianiu marki własnej. Utworzony kompleks stwarza także nowe możliwości dla produkcji wysokiej jakości materiału siewnego marki Nasiona Dalgety. Dzięki wsparciu zaawansowanego zaplecza laboratoryjnego, Agrii Polska wychodzi naprzeciw oczekiwaniom polskich rolników, dostarczając im stabilne, jakościowe i niezawodne środki do uprawy roślin.

O Agrii Polska:

Agrii Polska należy do grona liderów w branży produkcji i dystrybucji nowoczesnych nawozów, materiału siewnego, płodów rolnych, pasz oraz środków ochrony roślin. Spółka posiada dwie marki własne Nasiona Dalgety i nawozy dolistne foliQ.

Arni