Gospodarka » Żywność
Nowe oblicze masła orzechowego
Zamów artykuły sponsorowane na serwisie CentrumPR.pl w kilka minut, poprzez platformę Link Buildingu np.:
Masła orzechowe, kakaowe i inne rodzaje maseł smakowych są ulubionymi dodatkami do kanapek dla dzieci. Najmłodsi koneserzy smaku wręcz przepadają za nimi i często próbują podjadać ze słoiczka, niekoniecznie w trakcie posiłku. Chcąc dogodzić maluchom, ale jednocześnie sprawić, aby jadły coś zdrowszego niż wysokosłodzone masło, można zajrzeć do Internetu i poszukać produktów stworzonych z myślą o dzieciach. Niektóre z maseł orzechowych w składzie nie zawierają cukru oraz soli – tego typu produkty można wyszukać poprzez porównywarki internetowe. Innymi rodzajami maseł, które dodajemy do wypieków, tortów i ogólnie deserów są masła pochodzące spoza naszego kraju – na przykład masło orzechowe z nerkowca. Coraz popularniejsze są masła sezamowe, na przykład te słodzone agawą, które również na serwisie Nokaut.pl można znaleźć. Nie zabraknie tam również produktów bio, popularnych i zdrowych dla naszego organizmu. Tego rodzaju wyroby spożywcze popularne są zwłaszcza w kuchni amerykańskiej i holenderskiej, a ich produkcja polega na prażeniu orzeszków w temperaturze ponad 200 stopni. Szybkie chłodzenie orzeszków powoduje minimalną utratę oleju, po czym usuwa się łupinki oraz gorzkie części orzeszka. Następnie z uzyskanego produktu tworzy się pastę dodając jednocześnie dodatki – cukier, sól, olej roślinny oraz pozostałe składniki, które dobierane są indywidualnie w zależności od receptury. W przypadku maseł pochodzących z innego rodzaju produktów procedura różni się, jednak w każdym przypadku pierwszym etapem jest odpowiednie przygotowanie podstawowego składnika, następnie doprawienie go i utworzenie pasty, która będzie nadawała się do smarowania. Zobacz więcej
Nadesłał:
sanduciorbas
|
Komentarze (0)