Technologie » Internet

Nowe oblicze serwisu YellowPages.pl

Bielsko-Biała. Styczeń 2010. Tradycji noworocznej dokonywania zmian i realizacji postanowień uległ również serwis YellowPages.pl. Od początku roku użytkownicy internetu mogą oglądać zupełnie inną stronę domową serwisu.

Intuicyjność korzystania, przejrzystość, jak i wysokie walory estetyczne to najważniejsze cechy charakteryzujące zmianę wizerunku. W ślad za wizualnymi przekształceniami, modyfikacjom uległy również dotychczasowe funkcjonalności oddane do użytku klientów portalu.

Na uwagę zasługuje fakt, iż ceny flagowych usług obowiązujące w zeszłym roku zostały znacznie obniżone, po to żeby rozszerzyć ich dostępność dla firm o mniejszym budżecie i wielkości. Zróżnicowane rynki zbytu klientów biznesowego portalu, jak i odmienny docelowy segment poszczególnych kontrahentów naszych użytkowników były bezpośrednią przyczyną i argumentem przemawiającym za słusznością decyzji o zmianie cen usług na niższe. Przy jednoczesnym ulepszeniu narzędzi służących do promowania firm w kraju i za granicą.

Znacznej poprawie uległa jakość informacji biznesowej klientów portalu. Dodane zakładki CMS (samodzielna edycja i zarządzanie treścią) w panelu informacyjnym w wizytówkach firm pozwoliły na prezentację w pełni kompletnej informacji dotyczącej działalności biznesowej, zapotrzebowaniu, oferty, jak również opisu nagród, certyfikatów, misji, czyli tych wszystkich elementów, które na ogół budują wiarygodny obraz firmy.

O YellowPages.pl

Yellowpages.pl jest wiodącym katalogiem branżowym online w Polsce działającym od 1998 roku. W całości jest własnością YellowPages Sp. z o.o. - firmy z wyłącznie polskim kapitałem. YellowPages.pl jest jednym z przedstawicieli globalnie rozpoznawanej marki Yellow Pages i spełnia wszystkie jej standardy. Obecnie notuje 3 i pół miliona unikalnych użytkowników odwiedzających miesięcznie nasze strony. Wśród tych użytkowników są zarówno polscy jak i zagraniczni przedsiębiorcy szukający nowych okazji biznesowych oraz nowych rynków zbytu. Umożliwiamy wyszukiwanie firm, ich produktów i usług. To Platforma Biznesowa pomagającą promować przedsiębiorczość oraz nawiązywać nowe kontakty handlowe. Celem jest pomoc firmom w szukaniu oraz budowaniu nowych relacji w biznesie zarówno w kraju jak i na arenie międzynarodowej. YellowPages.pl jest dostępne w najbardziej popularnych językach biznesu. Posiada działy: Ogłoszenia o Pracy, Nieruchomości, ogłoszenia Kupię Sprzedam, oraz Katalog Produktów B2B. Dodatkowo informacje na temat firm są wzbogacone w multimedialne prezentacje - zdjęcia, video i dokumenty. Całość dopełnia internetowy Klub Biznesu stworzony w technologii Web 2.0 którego celem jest pozyskiwanie przez członków nowych kontaktów oraz referencji. Jesteśmy również pomocni w tłumaczeniu ofert firm z innych krajów na język polski w celu ich promocji na terenie Polski. W portfolio YellowPages.pl są również takie serwisy tematyczne jak: www.auxto.pl, www.netmama.pl, ogłoszenia drobne - www.ojej.pl i nowa wyszukiwarka lokalna - www.l.pl z zakresem usług mobilnych.

Yellow Pages Sp. z o.o.