Dom » Nieruchomość

Nowe Ogrody rozkwitają latem

Na poznańskich ogrodach praca wre. Budowlańcy w pocie czoła realizują II etap inwestycji Nowe Ogrody. Budynki pną się w górę, a wszystkie działania przebiegają zgodnie z harmonogramem. Realizacja projektu zakończy się w czwartym kwartale 2016 roku.

Lato sprzyja pracom na placach budów. Tak jest w przypadku Nowych Ogrodów, które tętnią życiem. Deweloper Proxin Ogrody oddał do użytku 73 mieszkania z I etapu, a już w kwietniu rozpoczął II etap.

– Pogoda nam sprzyja, więc nie zwalniamy pracy. Niewątpliwe na tempo realizacji inwestycji wpływa również duże zainteresowanie mieszkaniami. Aktualnie trwa wyprzedaż ostatnich pięciu mieszkań i trzech lokali usługowychz I etapu – mówi Marlena Zapalska, Prezes spółki Proxin Ogrody.

Zgodnie z planami w ramach II etapu powstanie 85 mieszkań, 111 miejsc postojowych w hali garażowej oraz punkty handlowo-usługowe. Projekt zakłada wzniesienie pięciokondygnacyjnego budynku wielorodzinnego z mieszkaniami o metrażach od 26 do 93 mkw. Będą to funkcjonalne i ustawne kawalerki oraz dwu-, trzy- i czteropokojowe lokale dostępne również w rządowym programie Mieszkanie dla Młodych.

Ponadto II etap zakłada wyposażenie klatek schodowych w windy oraz wybudowanie 34 komórek lokatorskich. Ceny są bardzo atrakcyjne, rozpoczynają się już od 5400 zł za mkw. To bardzo korzystna cena, zważywszy na lokalizację u boku Ogrodu Botanicznego i jeziora Rusałki, a także łatwą i szybką komunikację z centrum. Developer zadbał również o małą architekturę.

Zapewniamy naszym mieszkańcom liczne udogodnienia. Osiedle zostanie wyposażone w ławki, chodniki i tereny zielone. Dodatkowo powstanie dziedziniec i plac zabaw – dodaje Marlena Zapalska. W ramach całej inwestycji przewidziano osiem etapów, spośród których jeden jest już zrealizowany, drugi gotowy w 20%, a pozostałe są w trakcie projektowania. Łącznie powstanie osiem budynków. Pomieszczą one około 650 mieszkań.

Nowe Ogrody