Technologie » AGD - RTV

Nowe opcje personalizacji w wielkoformatowych monitorach NEC z serii P oraz V

NEC Display Solutions wprowadza szeroką ofertę opcji personalizacji do profesjonalnych monitorów wielko-formatowych z serii P oraz V. Wśród nich znajdują się szyby lustrzane i ochronne do monitorów, a także systemy dotykowe oraz kolorowe ramki ekranu.

Personalizacja pozwala dopasować rozwiązanie do konkretnych potrzeb i miejsca, może upraszczać proces instalacji, codzienne użytkowanie oraz serwisowanie. Nowe opcje pozwalają idealnie dostosować konkretne rozwiązanie monitorowe do potrzeb handlu, branży rozrywkowej, muzealnej, korporacji czy transportu.

Monitory z serii P oraz V, zaprezentowane na targach ISE 2017, mogą być ulepszane i dostosowywane do konkretnych zadań za pomocą różnych opcji estetycznych oraz funkcjonalnych. Na przykład, półprzezroczysta lustrzana szyba MIRONA® firmy SCHOTT sprawia, że monitory z serii P są idealne do zastosowań w miejscu sprzedaży, w systemach, których zadaniem jest zaangażowanie klienta. MultiSync® P Mirror Glass (MG) jest skrzyżowaniem prawdziwego lustra z monitorem Digital Signage. Umożliwia użycie monitora jako lustra w przymierzalniach. Sprzedawcy mogą oferować spersonalizowane informacje, takie jak: zakres rozmiarów, kolory lub pasujące akcesoria, jednocześnie pozwalając klientowi na wykorzystanie powierzchni lustra do przejrzenia się i zdecydowania o ulubionej stylizacji.

Monitory z serii P oraz V nadają się również do zastosowań profesjonalnych, przemysłowych i innych, w których trzeba stawić czoła wymagającym warunkom otoczenia. Jest to możliwe dzięki solidnej szybie ochronnej o grubości 4mm, zaprojektowanej w celu zabezpieczenia monitora przed zniszczeniem od uderzenia. Antyodblaskowa i wysoce przepuszczalna szyba ochronna CONTURAN® firmy SCHOTT w połączeniu z jasnością 500cd/m2 w serii V oraz 700cd/m2 w serii P zapewnia doskonałą czytelność obrazu. Obie serie oferują maksymalne bezpieczeństwo inwestycji, jednocześnie gwarantując bezpieczne działanie w miejscach publicznych i strefach produkcyjnych.

Dodatkowo monitory z serii P oraz V są dostępne w wersjach z preinstalowanymi kolorowymi ramkami ekranu, które pozwalają na najlepsze dopasowanie urządzenia do projektu otoczenia. Kolory ramek można wybrać z palety RAL, zapewniając dużą swobodę w stworzeniu monitora odpowiadającego konkretnym wymaganiom estetycznym.

Inne opcje personalizacji obejmują intuicyjne i przyjazne użytkownikowi możliwości dotykowe. Monitory z serii P z unikalną technologią dotykową ShadowSense™ są dostępne w rozmiarach od 40” do 80. Obsługują do 10 punktów dotyku jednocześnie, a także gesty, równocześnie ignorując przypadkowe dotknięcia. ShadowSense™ zapewnia użytkownikom najwyższą dokładność, odfiltrowując dotyk o nieprawidłowej wielkości i eliminując błędne jego wykrywanie.

Modele dotykowe z serii V z obsługą multi-touch w oparciu o podczerwień będą dostępne od czerwca 2017. Monitory te posiadają antyodblaskową powłokę minimalizującą refleksy świetlne i oferują wysoką dokładność dotykową. Obsługują one wszystkie najważniejsze systemy operacyjne i rozpoznają do 10 punktów dotyku równocześnie.

Więcej informacji na temat monitorów wielkoformatowych NEC MultiSync® z serii P oraz V można znaleźć na dedykowanej stronie lub w krótkim filmie na YouTube: https://www.youtube.com/watch?v=W7N8HLNHUkM

Dodatkowych informacji udzielają:

Mariusz Orzechowski