Technologie » Telekomunikacja

Nowe rozwiązania telekomunikacyjne bez tajemnic Seminaria KONTEL-TELECOM

Firma KONTEL-TELCOM, dystrybutor marek HUAWEI, Ascom, oraz innovaphone w Polsce zaprasza resellerów rozwiązań teleinformatycznych oraz telekomunikacyjnych na seminaria organizowane w Bydgoszczy i Wrocławiu w dniach 18 i 19 maja br.

Podczas spotkań będzie można się zapoznać ze szczegółami związanymi z programami partnerskimi oferowanymi przez te marki. Zaprezentowane zostaną możliwości nowej generacji telefonii VoIP innovaphone (V9), rozwiązania wideokonferencyjne HUAWEI oraz potencjał systemu komunikacji bezprzewodowej firmy Ascom Wireless.

Program seminariów organizowanych przez KONTEL-TELECOM we współpracy z innovaphone, HUAWEI oraz Ascom Wireless przewiduje trzy panele. Tematyka pierwszej części spotkania  będzie obejmować prezentację możliwości systemu innovaphone IP-PBX, którego nowa wersja V9 miała premierę podczas tegorocznych targów CeBIT w Hannoverze. Prezentację poprowadzi Andreas Maier, Area Manager w innovaphone (j. angielski).

W kolejnej części uczestnicy będą mieli okazję zapoznać się z szerokim wachlarzem rozwiązań wideokonferencyjnych znajdującym się w portfolio firmy HUAWEI. Zaprezentowane zostaną możliwości wideotelefonów osobistych, wideoterminali HD, oraz rozwiązań telepresence. Korzyści, jakie przynosi firmom zastosowanie rozwiązań wideokonferencyjnych tej marki, w tym połączenia wideokonferencyjne poprzez sieć 3G/4G, naświetli Mikołaj Zaleski, HUAWEI Project Manager w KONTEL-TELECOM.

Przedstawiciele firmy KONTEL-TELECOM, która jest oficjalnym i wyłącznym dystrybutorem systemów wideokonferencyjnych oraz telepresence HUAWEI na terenie Polski dostarczą informacji na temat funkcjonowania systemów, które umożliwiają wykonywanie zdalnych połączeń wideo wszędzie tam, gdzie dostępna jest szerokopasmowa sieć IP.

W trzeciej części seminarium Tomasz Frączek, dyrektor Handlowy w KONTEL-TELECOM pokaże w jaki sposób można wykorzystać systemy bezprzewodowej komunikacji Ascom Wireless (IP-DECT, VoWiFi, paging), które integrują się z istniejącymi systemami firm o różnym profilu działalności, m.in. szpitali, przedsiębiorstw przemysłowych, czy zakładów zamkniętych.

Seminaria odbędą się:
18 maja w Bydgoszczy w Hotelu Holiday Inn (ul. Grodzka 36)
19 maja we Wrocławiu w Hotelu Scandic (ul. Piłsudskiego 49/57)

Udział dla resellerów rozwiązań teleinformatycznych oraz telekomunikacyjnych w spotkaniu jest bezpłatny pod warunkiem przesłania zgłoszenia na adres magdalena.pulinska@kontel.pl

Więcej na: www.kontel.pl

o KONTEL-TELECOM

KONTEL-TELECOM jest jednym z wiodących dystrybutorów sprzętu telekomunikacyjnego i teleinformatycznego. Firma jest polskim dystrybutorem produktów marek Plantronics, Altec Lansing, Konftel, Ascom Wireless, ITS, Topex, Polycom, Contec, Krone, AC&E, Depaepe, Audio Codes, Cardo Systems, VoIP-Voice, Rittal, Zoom, RTX Dualphone, Yealink, Innovaphone.

KONTEL-TELECOM ma ponad 25-letnie doświadczenie na rynku. Firma zajęła wysoką pozycję na zaszczytnej liście Diamentów Biznesu - rankingu firm najdynamiczniej rozwijających się w ciągu 3 ostatnich lat publikowanej przez magazyn Forbes.

Ponadto KONTEL-TELECOM zapewnia dostawę i stały serwis słuchawek nagłownych dla biur i Call Center, słuchawek do telefonów komórkowych, multimedialnych słuchawek do komputerów, systemów do audio- i wideokonferencji na linie telefoniczne oraz łącza IP, systemów rozszerzeń i rozbudowy dla wszystkich rodzajów central telefonicznych, routerów, terminali ISDN, telefonów, telefaksów i akcesoriów.

o Ascom Wireless

Firma Ascom Wireless Solutions powstała w 1950 r. w Szwecji. Jest liderem na rynku w dziedzinie zintegrowanych systemów do komunikacji bezprzewodowej. Specjalizuje się w rozwiązaniach dla przemysłu ciężkiego, chemicznego, samochodowego, papierniczego, hotelarskiego oraz zakładów opieki medycznej i zakładów karnych. Ascom Wireless Solutions jest dostawcą systemów komunikacyjnych, które można integrować z infrastrukturą informatyczną. Rozwiązania firmy oparte na bezprzewodowej technologii DECT zapewniają komunikację głosową, przesyłanie wiadomości tekstowych oraz integrację z systemami alarmowymi. Firma posiada oddziały w 17 państwach na całym świecie. Przeprowadziła instalacje swoich systemów ponad 70 tys. razy w największych zachodnio-europejskich przedsiębiorstwach takich jak np.: Volvo, BMW, Nestle, Marriott, AstraZeneca, Marks&Spencer czy Saab. Generalnym dystrybutorem Ascom Wireless Solutions w Polsce jest firma KONTEL-TELECOM (www.kontel.pl)

o HUAWEI

HUAWEI jest producentem sprzętu telekomunikacyjnego. Koncern, który funkcjonuje od 1988 roku posiada obecnie światowy zasięg. Najbardziej znanym rozwiązaniem firmy są szerokopasmowe modemy wykorzystywane na rynku telefonii komórkowej, których HUAWEI produkuje rocznie ponad 60 milionów.

Firma tworzy innowacyjne rozwiązania oparte na zaawansowanych technologiach w zakresie infrastruktury sieciowej, aplikacji, oprogramowania oraz dostarcza profesjonalne urządzenia i usługi telekomunikacyjne. Technologie sieci przewodowych, bezprzewodowych oraz IP oferowane przez HUAWEI pozwoliły firmie zająć pozycję lidera na rynku rozwiązań konwergentnych, opartych w pełni na sieciach z protokołem IP (All-IP).

Produkty i rozwiązania marki HUAWEI zostały wdrożone w ponad 100 krajach i są masowo (45 z 50) wykorzystywane na całym świecie przez operatorów telekomunikacyjnych. Firma w oparciu o swoją wiedzę i doświadczenie w sektorze telekomunikacyjnym kreuje cyfrowy świat, w którym ludzie mogą komunikować się bez ograniczeń w każdym miejscu na świecie.

Ponadto firma HUAWEI w celu ochrony środowiska naturalnego i zahamowania niekorzystnych zmian klimatycznych, wdrożyła wiele rozwiązań proekologicznych, które pozwalają na zmniejszenie zużycia energii i emisję dwutlenku węgla.

o innovaphone

Innovaphone AG została założona w 1997 roku. Firma opracowuje systemy IP, które łączą bezpieczeństwo z wysoką dostępnością dla tradycyjnych systemów PBX. Oferuje głównie systemy telefoniczne, które obsługują wszystkie popularne interfejsy oparte na zbieżności H.323 i SIP.  Firma jest wiodącym w Europie dostawcą telefonii IP dla klientów biznesowych. Jej oferta obejmuje centrale telefoniczne IP i bramki IP (IP gateways), zgodne ze standardami telefony IP oraz IP adaptery. Siedzibą firmy jest Sindelfingen w Niemczech. Posiada oddziały w: Hannowerze (ośrodek szkoleniowy), Berlinie, Hagen, Wiedniu (Austria), Veronie (Włochy), Eksjö (Szwecja).

Dodatkowe informacje:

PRESTIGE PUBLIC RELATIONS