Gospodarka » Żywność

Nowe tabliczki gorzkie E.Wedel z dodatkami

Pyszne świętowanie 170 lat E.Wedel!

W tym roku E.Wedel obchodzi 170. urodziny! Pragnąc, podkreślić wedlowski jubileusz marka przygotowała dla konsumentów dwie wyjątkowe nowości w kategorii czekolad gorzkich z dodatkami. Mowa o czekoladzie gorzkiej z orzechami oraz czekoladzie z malinami i wafelkami.

Doświadczenie czekoladników i kakao z Ghany

Nowe tabliczki gorzkie z dodatkami od E.Wedel przygotowane zostały z myślą o miłośnikach wytrawnych słodkości. Unikalny smak oryginalnej wedlowskiej czekolady gorzkiej to zasługa wiedzy oraz doświadczenia czekoladników, którzy nieprzerwanie od lat czuwają nad recepturami oraz produkcją każdej tabliczki. Sekretem doskonałego smaku wedlowskiej czekolady są również najwyżej jakości składniki. Do produkcji używane jest przede wszystkim kakao pochodzące prosto z Ghany, które nadaje czekoladzie intensywny smak i zapach.

Jubileuszowe tabliczki

Czekolada gorzka z orzechami oraz czekolada gorzka z malinami i wafelkami to nowości, które opracowano z okazji jubileuszu E.Wedel, czyli 170. lat istnienia marki. Nowości łączą w sobie wyjątkowy smak oryginalnej wedlowskiej czekolady gorzkiej i dodatków, które w niej zatopiono. W czekoladzie gorzkiej z orzechami znajdują się kawałki orzechów laskowych i arachidowych. Z kolei druga nowość to czekolada gorzka z malinami i wafelkami. Wytrawny smak czekolady gorzkiej przełamano intensywnym smakiem malin oraz chrupiącymi, słodkimi wafelkami.  Nowe produkty są już dostępne w sprzedaży w szerokiej dystrybucji.

Celebrując 170. urodziny marki E.Wedel postanowiliśmy wprowadzić na rynek dwie zupełnie nowe czekolady gorzkie w segmencie tabliczek z dodatkami. Jako lider rynkowy w kategorii tabliczek gorzkich, wiemy, że nasi konsumenci pokochali nas za oryginalny smak oraz wyjątkową jakość. Będąc nowoczesną marką, podążamy za oczekiwaniami klientów oraz panującymi trendami. Zauważyliśmy, że konsumenci cenią wielosmakowe doznania, dlatego do naszej bogatej oferty czekolad gorzkich dołączyły dwie nowe tabliczki z dodatkami: czekolada gorzka z malinami i wafelkami oraz czekolada gorzka z orzechami. Zachęcamy do świętowania jubileuszu razem z nami i czerpania przyjemności smaku, dzięki nowym tabliczkom – mówi Dominika Igielińska-Kluk, Branded Content Marketing

Nowości są już dostępne w sklepach.

Redakcja_Nowinki