Gospodarka » Żywność
Nowość: Linia makreli DIABETIC od Graal
Zobacz więcej zdjęć » |
Niski indeks glikemiczny produktu (IG<50) sprawia, że nowa makrela Graal zapewnia uczucie sytości na dłużej, dlatego nie tylko diabetycy mogą śmiało włączyć ten produkt do swojego menu.
Zamów artykuły sponsorowane na serwisie CentrumPR.pl w kilka minut, poprzez platformę Link Buildingu np.:
Makrela jest tłustą morską rybą, będącą doskonałym źródłem białka, kwasów tłuszczowych omega-3 i omega-6, które m.in. wspomagają pracę mózgu i obniżają poziom cholesterolu we krwi, a także selenu, który ma ogromny wpływ na naszą odporność. Nie brakuje w niej również witamin z grupy B, A, D i E oraz wapnia, fosforu, jodu i miedzi, ważnych w diecie dzieci. Makrelę powinny włączyć do swojego menu również kobiety w ciąży, ponieważ chroni ona przed anemią, obniża ciśnienie i korzystnie wpływa na rozwój mózgu i wzroku płodu. Tym bardziej, że nowe makrele w wodzie z linii DIABETIC Graal mają niski indeks glikemiczny. Co to oznacza? Indeks glikemiczny produktu określa szybkość zwiększenia stężenia glukozy we krwi po jego spożyciu. Na podstawie badań określono 3 poziomy indeksu: niski (IG<50), średni (50>IG<70) oraz wysoki (IG>70). Produkty o niskim IG pomagają utrzymać stałe niskie stężenie insuliny między posiłkami, dzięki czemu zapewniają uczucie sytości na dłużej. Jak wskazują badania, produkty o niskim indeksie glikemicznym powinny znajdować się w menu wszystkich osób dbających o linię i zdrowe odżywianie. Warto również podkreślić, że jest to wygodne gotowe rozwiązanie dla osób walczących z cukrzycą – konserwa ma długi termin przydatności do spożycia i dobrze mieć ją pod ręką jako szybką, smaczną i zdrową przekąskę na każdą okazję.
Nadesłał:
Paulina Rucińska
|
Komentarze (0)