Technologie » Komputery

NOWOŚĆ – listwa antyprzepięciowa EVER Office Plus

EVER wprowadził na rynek nową serię listwy antyprzepięciowej EVER Office Plus. Produkt przeznaczony do skutecznego zabezpieczenia przepięciowego szczególnie urządzeń biurowych, ale również elektroniki użytkowej.

Listwa posiada innowacyjne rozwiązanie konstrukcyjne, polegające na obudowie składającej się z dwóch części połączonych przewodem. Dzięki zastosowaniu wydajnej, dwuportowej ładowarki USB (o maksymalnym natężeniu prądu na poziomie 2,4 A) podniesiono szybkość oraz wygodę ładowania urządzeń przenośnych.

Nowa listwa EVER Office Plus to propozycja dla użytkowników, którym zależy na zapewnieniu bezpieczeństwa elektroniki i wysokiego komfortu użytkowania. Dzięki dwuczęściowej konstrukcji listwy (jednostki dolnej i górnej) użytkownicy mogą zwiększyć wydajność oraz ergonomię swojej pracy. Jednostkę dolną (4 gniazda sieciowe) można umieścić na podłodze, natomiast połączoną z nią część górną (3 gniazda sieciowe) na biurku. Wszystkie gniazda sieciowe posiadają blokady uniemożliwiające dzieciom dostęp do elementów niebezpiecznych (System Child Protection). Zastosowany w jednostce górnej wyłącznik umożliwia odłączenie zasilania jednostki dolnej, czyli odłączenie wszystkich podpiętych urządzeń (uzyskując oszczędność energii) przy jednoczesnej możliwości ciągłej pracy urządzeń podpiętych do jednostki głównej na biurku (np. podczas ładowania urządzeń przenośnych jak tablety, czy smartfony). Sam proces ładowania urządzeń mobilnych przebiega bardzo szybko za sprawą dwuportowej ładowarki USB o natężeniu prądu do 2,4 A.

Listwa antyprzepięciowa EVER Office Plus wyposażona została w skuteczne zabezpieczenie przepięciowe wszystkich linii zasilających (warystor metalowo-tlenkowy X3). Poprawność działania ochrony sygnalizowana jest za pośrednictwem diody LED, a w razie awarii typu zwarcie czy przeciążenie użytkownik może sam ponownie załączyć zasilanie (po usunięciu przyczyny) za pośrednictwem bezpiecznika automatycznego. EVER udziela na listwę 5 lat gwarancji w systemie door-to-door. Dodatkowo urządzenia podpięte do listew obejmuje ubezpieczenie o wartości do 2500 EUR.

Więcej na stronie: http://ever.eu/a/pl/nowosc-listwa-antyprzepieciowa-office-plus

EVER Sp. z o.o.