Gospodarka » Żywność
Nowość od Dan Cake – Chleby Bawarskie z kamiennego pieca
Zobacz więcej zdjęć » |
Bawaria to nie tylko huczne obchody Oktoberfest, z których znana jest szerokiemu gronu osób. Ten największy pod względem powierzchni region Niemiec to także synonim najlepszych tradycji kulinarnych. To właśnie one stały się inspiracją dla najnowszego produktu od Dan Cake – Chlebów Bawarskich wypiekanych w kamiennym piecu. Chleby są bowiem wypiekane zgodnie z autentyczną, bawarską recepturą.
Zamów artykuły sponsorowane na serwisie CentrumPR.pl w kilka minut, poprzez platformę Link Buildingu np.:
Smak pełen tradycji
Chleby bawarskie są dostępne w dwóch rodzajach: pieczywo żytnio-pszenne
i wieloziarniste. Pierwsze z nich charakteryzuje delikatny smak. Żytnio-pszenna mieszanka nie zawiera substancji konserwujących i jest połączeniem dwóch mąk: żytniej (36%) i pszennej (22%). Pieczywo wieloziarniste zaś wyróżnia wyrazisty smak, na który składa się trio złożone z mąki pszennej (36%), żytniej (9%) i pełnoziarnistej (6,5%). Charakteru chlebowi dodaje także obecne w nim zdrowe siemię lniane (4%), słonecznik (3%) i jęczmień (2,5%).
Wygoda pełna smaku
Chleby bawarskie są pokrojone na idealnie równe kromki i pakowane w higieniczny woreczek. Zlokalizowanie ich na sklepowej półce ułatwi charakterystyczna bawarska flaga złożona z błękitnych i białych rombów. Chleby bawarskie sprawdzą się nie tylko jaka podstawa domowego śniadania. Są także idealne na sezon grillowy – po delikatnym podpieczeniu na grillu będą smacznym, chrupiącym dodatkiem do sałatek i mięs. Dzięki innowacyjnej technologii pakowania w tzw. „Clean Room” mają aż 30-dniowy termin przydatności do spożycia. Dzięki temu są doskonałym towarzyszem podczas wakacyjnych podróży.
Nadesłał:
gastrosfera
|
Komentarze (0)