Firma » Biznes

Nowy dyrektor operacyjny Towarzystw Biznesowych

Doświadczenie, kompetencje, pasja – tymi trzema wyrazami można określić nowego dyrektora operacyjnego Towarzystw Biznesowych. Mariusz Bober, m.in. były prezes Grupy Azoty objął to stanowisko 1 kwietnia.

Mariusz Bober posiada 25-letnie doświadczenie w biznesie, które zdobywał w największych grupach kapitałowych w Polsce. Pracował m.in. dla Grupy Azoty (był Prezesem Zarządu), KGHM Polska Miedź S.A. (był m.in. członkiem zarządów kilku spółek z Grupy Kapitałowej KGHM). Zajmował stanowiska prezesa, członka zarządu lub dyrektora finansowego w średnich i dużych firmach. Mariusz Bober jest absolwentem warszawskiej Szkoły Głównej Handlowej, gdzie ukończył studia ekonomiczne.

Towarzystwa Biznesowe stale się rozwijają. W ciągu zaledwie 8 lat działalność Towarzystw Biznesowych rozprzestrzeniła się na 5 nowych krajów, gdzie od ostatniego kwartału 2018 organizacja funkcjonuje pod nazwą, Business Association. W ramach struktury otwiera się coraz więcej grup networkingowych W związku ze zwiększeniem skali działalności, organizacja potrzebowała zmian strukturalnych, stąd decyzja o wprowadzeniu stanowiska dyrektora operacyjnego, którym został Mariusz Bober. Nowy dyrektor kontakt ze środowiskiem Towarzystw Biznesowych ma już od kilku lat, ich misja jest zatem mu dobrze znana. Do jego obowiązków należeć będzie m.in. zarządzanie procesami, nadzorowanie bieżącej działalności Towarzystw, zarządzanie finansami. Zarządzanie operacyjne jest kluczowe dla organizacja, stąd też decyzja o powierzeniu tych obowiązków osobie, która od wielu lat działa w biznesie.

- Bardzo się cieszę, że tak doświadczony manager zasilił szeregi Towarzystw Biznesowych. Mariusz Bober będzie odpowiedzialny za dalszy rozwój Towarzystw Biznesowych. Mamy najwięcej członków w naszej historii, wciąż otwierają się nowe grupy, a w tym roku rozszerzyliśmy działalność na zagranicę – mamy już oddziały we Frankfurcie, Zurychu, Rzymie, Wilnie, Londynie i staliśmy się największą polską organizacją networkingową na świecie – tłumaczy Maciej Gnyszka, założyciel Towarzystw Biznesowych.

Towarzystwa Biznesowe powstały w 2010 roku. To przystań, miejsce spotkań i biznesowy silnik napędowy dla przedsiębiorców, którzy nie wstydzą się swojej uczciwości i przywiązania do wartości chrześcijańskich. Spotkania Towarzystw wspierają przedsiębiorców w budowaniu i podtrzymywaniu relacji biznesowych - tak, by były one trwałe i oparte na solidnych podstawach, co przekłada się na ich efektywność i płynącą z niej satysfakcję.

- Działalność Towarzystw Biznesowych jest mi bardzo bliska. Siła polskiego biznesu powinna być oparta na współpracy. To właśnie możliwości rozwoju, zarówno w wymiarze biznesowym, jak i osobistym, stanowią dla mnie najistotniejszy aspekt pracy zawodowej. Dlatego bardzo się cieszę, ze dołączyłem do tego zacnego grona – mówi Mariusz Bober, Dyrektor Operacyjny Towarzystw Biznesowych.

dorota5