Gospodarka » Żywność

Nowy POMYSŁ NA… idealnie kruche mięso pieczone w sosie – tylko z marką WINIARY!

Nowy POMYSŁ NA… idealnie kruche mięso pieczone w sosie – tylko z marką WINIARY!
Zobacz więcej zdjęć »
Jednymi z ulubionych dań Polaków są potrawy z sosem, niemal połowa z nich to te z wykorzystaniem mięs.

Jednymi z ulubionych dań Polaków są potrawy z sosem, niemal połowa z nich to te z wykorzystaniem mięs. Wybierając rodzaj mięsa na codzienny obiad coraz chętniej sięgamy po czerwone mięso, najczęściej schab, karkówkę i mielone*. Teraz dzięki nowej linii WINIARY POMYSŁ NA… Pieczone w sosie, w prosty i szybki sposób możemy przyrządzić pyszne oraz sycące danie, bez konieczności wcześniejszego marynowania mięsa i gotowania sosu oddzielnie. Nowość od marki WINIARY to unikalna propozycja, dzięki której poporcjowane mięso oraz sos piecze się razem w woreczku. Mięso przygotowane w ten sposób jest kruche, miękkie i idealnie przyprawione. Przekonaj się sam, jak w krótkim czasie wypełnić dom pysznym aromatem oraz zaskakującym smakiem i spróbuj wszystkich trzech nowości od marki WINIARY!

Zamów artykuły sponsorowane na serwisie CentrumPR.pl w kilka minut, poprzez platformę Link Buildingu np.:

 Podczas planowania codziennego menu szukamy rozwiązań, które w prosty i szybki sposób pozwolą przygotować nam pyszne i sycące dania dla naszych bliskich. Bardzo lubimy potrawy z sosem, najchętniej sięgając po te z dodatkiem mięsa*. Przygotowanie takiego dania jest jednak czasochłonne, ze względu na konieczność wcześniejszego marynowania mięsa oraz przyrządzania go oddzielnie od gotowanego sosu. Teraz już nie musisz się tym martwić! Marka WINIARY wprowadziła pyszną nowość – WINIARY POMYSŁ NA…Pieczone w sosie, dzięki której z łatwością i w krótkim czasie przyrządzisz kruche mięso z piekarnika w aromatycznym sosie.

 

Nowa linia WINIARY POMYSŁ NA… to unikalny koncept, dzięki któremu porcjowane czerwone mięso oraz sos piecze się razem w woreczku. To jedyny taki produkt na rynku! W czasie pieczenia powstaje duża ilość aromatycznego sosu o odpowiedniej, gęstej konsystencji, a mięso staje się miękkie i idealnie przyprawione. To idealna propozycja zarówno na codzienny obiad, jak i ten od święta. Nowość od marki WINIARY występuje w trzech wariantach.

 

Dzięki nowemu produktowi WINIARY POMYSŁ NA… Kotleciki schabowe w sosie z zielonym pieprzem, przygotujesz w prosty sposób pyszne danie obiadowe. Wystarczy 600 g schabu pokroić w plastry o grubości 1 cm i lekko rozbić, a następnie włożyć do woreczka z górnej części opakowania. W wysokim naczyniu mieszamy 200 ml wody z przyprawami z dolnej części opakowania i wlewamy do woreczka, równomiernie rozprowadzając przyprawę na mięsie. Następnie pieczemy w żaroodpornym naczyniu bez przykrycia, w temperaturze 200°C przez 45 minut. Po tym czasie danie przekładamy do naczynia, dolewamy 50 ml śmietany 18% i dokładnie mieszamy. Gotowe!

 

WINIARY POMYSŁ NA… Steki z karkówki w sosie z tymiankiem to idealna propozycja zarówno na codzienny obiad, jak i danie na specjalne okazje. Przygotowanie jest naprawdę proste! 800 g karkówki kroimy na grube plastry o grubości 1,5-2 cm, po czym wkładamy do woreczka z górnej części opakowania. W wysokim naczyniu odmierzamy 200 ml wody, dodajemy przyprawy z dolnej części opakowania i dobrze wszystko mieszamy. Zamykamy woreczek czerwoną zapinką, delikatnie go obracając by równomiernie rozprowadzić przyprawy na mięsie. Woreczek układamy w naczyniu żaroodpornym i pieczemy bez przykrycia w piekarniku nagrzanym do 200°C przez 60 minut. Tak aromatyczne i idealnie doprawione danie z pewnością zasmakuje domownikom!

 

Wypróbuj też WINIARY POMYSŁ NA… Klopsiki w sosie bolońskim. Potrzebujemy jedynie 500 g mięsa mielonego, jednej małej czerwonej cebuli i puszki pomidorów krojonych (420 g). Wystarczy do mięsa mielonego dodać łyżeczkę przyprawy z opakowania, a pozostałą wymieszać z pomidorami. Następnie mieszamy mięso z przyprawą i formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego. Wkładamy je do woreczka, dodajemy puszkę krojonych pomidorów wymieszanych wcześniej z przyprawą i jedną posiekaną czerwoną cebulę. Zamykamy woreczek czerwoną zapinką, układamy w naczyniu żaroodpornym i nie przykrywamy. Pieczemy w temperaturze 200°C przez 35 minut. Po wyjęciu z piekarnika odcinamy końcówkę woreczka z zapinką. Gotowe klopsiki podaj na przykład z makaronem. Smacznego!

 

Wypróbuj wszystkich trzech wariantów i przekonaj się ile wspaniałych dań możesz przygotować mając je w swojej kuchni. Będzie naprawdę pysznie!

 

Po inspiracje na pyszne dania z wykorzystaniem produktów marki WINIARY zapraszamy na www.winiary.pl

* Badanie “Zwyczaje dotyczące spożycia dań z sosem” GFK 2015

  



Redakcja CentrumPR informuje, że artykuły, fotografie i komentarze publikowane są przez użytkowników "Serwisów skupionych w Grupie Kafito". Publikowane materiały i wypowiedzi są ich własnością i ich prywatnymi opiniami. Redakcja CentrumPR nie ponosi odpowiedzialności za ich treść.

Nadesłał:

IP1

Komentarze (0)


Twój podpis:
System komentarzy dostarcza serwis eGadki.pl
Opublikuj własny artykuł
Opublikuj artykuł z linkami

Kalendarium

Przejdź do kalendarium »

dodaj wydarzenie »

Ostatnio dodane artykuły

dodaj artykuł »