Technologie » Komputery

Nowy projektor Sony VPL-HW45ES

Firma Sony ogłosiła powiększenie oferty projektorów do kina domowego o nowy model Full HD 3D VPL-HW45ES, który dzięki wyjątkowo ostremu, kryształowo czystemu obrazowi będzie źródłem niezapomnianych, kinowych przeżyć.

To nieduże urządzenie jest pomyślane jako kontynuacja odnoszącego sukcesy modelu VPL-HW65ES. Zaawansowana technologia Sony RealityCreation i cenione panele SXRD™ zapewniają użytkownikowi wyraźniejszy, bardziej szczegółowy obraz. Projektor VPL-HW45ES cechuje się większą jasnością, kontrastem i rozdzielczością oraz niższym poziomem szumu w tle obrazu niż jego poprzednik VPL-HW40ES. Idealnie nadaje się dla osób, które po raz pierwszy inwestują w zestaw kina domowego i szukają do niego opłacalnego projektora. Zgrabnie wpisuje się w każde kino domowe lub salon: jego instalację ułatwia szeroki zakres regulacji powiększenia i skierowany do przodu wylot powietrza, a cichy wentylator nie przeszkadza w oglądaniu. Trwała lampa projektora jest obliczona aż na 6000 godzin pracy, co zmniejsza ilość przerw w użytkowaniu i wydatki na konserwację.

Rozrywka domowa już od wielu lat cieszy się rosnącym zainteresowaniem stąd popyt na wysoką jakość obrazu. Następstwem tego zjawiska jest olbrzymi postęp, jaki dokonał się w projektorach Sony do kina domowego. Model VPL-HW45ES ma wprawdzie taką samą obudowę jak VPL-HW40ES, ale jego wewnętrzne rozwiązania techniczne przeszły gruntowną modernizację. Nowy projektor ma jasność 1800 lumenów i wyświetla żywy obraz. Reprodukuje nawet kolory, które często zanikają podczas produkcji materiału do nagrania na płycie, dzięki czemu wierniej oddaje oryginalne nagranie w formacie 1080p. Połączenie paneli SXRD™ oraz technologii RealityCreation i Motionflow gwarantuje wysoką, kinową jakość obrazu 3D i 2D oglądanego w domowym zaciszu.

Model  VPL-HW45ES cechuje uniwersalność przy instalacji. Dodatkowym ułatwieniem jest skierowany do przodu wylot powietrza. Projektor można nabyć w kolorze czarnym i — wobec często powtarzającego się życzenia klientów — białym. Te neutralne kolory harmonizują z różnymi wystrojami wnętrz, dzięki czemu oglądanie imponującego obrazu nie wiąże się z poczuciem dysonansu estetycznego. Źródłem światła w projektorze VPL-HW45ES jest lampa o przedłużonej żywotności, wystarczająca na 6000 godzin pracy. Urządzenie zawiera wbudowany nadajnik radiowy 3D oraz port USB do aktualizowania wewnętrznego oprogramowania.

— Po sukcesie modelu VPL-HW65ES, który spotkał się z wyjątkowo dobrym przyjęciem klientów, postanowiliśmy kontynuować jego zaawansowane rozwiązania techniczne i nowatorskie cechy również w modelu VPL-HW45ES — mówi Thomas Issa, menedżer ds. projektorów kina domowego w Sony Europe.

Sprzedaż projektora VPL-HW45ES rozpocznie się w maju 2016 r. Więcej informacji można znaleźć pod adresem www.pro.sony.eu/products/projectors-homecinema.

Informacje o firmie Sony

Sony jest czołowym dostawcą rozwiązań AV/IT dla firm z różnych sektorów, w tym m.in. mediów i nadawców medialnych, wideomonitoringu, medycyny, kina cyfrowego i monitorów. Firma dostarcza produkty, systemy i aplikacje do tworzenia, przetwarzania i dystrybucji cyfrowych materiałów audiowizualnych, które stanowią dodatkową wartość dla firm i ich klientów.  Oferowane przez Sony rozwiązania wyróżniają się wyjątkową jakością i wartością, będącymi owocem ponad 25-letniego doświadczenia w dostarczaniu innowacyjnych, najlepszych na rynku produktów. Dzięki współpracy ze sprawdzonymi partnerami technologicznymi firma Sony dostarcza rozwiązania końcowe, które spełniają wymagania klientów w zakresie integracji oprogramowania i rozwiązań, umożliwiając osiągnięcie indywidualnych celów każdego przedsiębiorstwa. Więcej informacji można znaleźć pod adresem http://pro.sony.eu/products/projectors-homecinema

Nasz profil w serwisie Twitter: https://twitter.com/SonyDisplays

Kontakt dla prasy:malgorzata.blachnio@indalo.pl, tel. +48 509 047 721