Firma » Biznes

Nowy rozdział Grupy Havas na polskim rynku

Wraz z początkiem maja Havas Media Group oraz Havas Creative Group zmieniły siedzibę i obecnie mieszczą się wspólnie w biurowcu Moje Miejsce w Warszawie. Przeprowadzka jest związana z procesem integracji kompetencji Havas w ramach strategii Havas Village.

Havas Village to globalna strategia zakładająca ścisłą współpracę między zespołami kreatywnymi i mediowymi Havas w celu dostarczenia klientom zoptymalizowanej oferty zintegrowanej komunikacji marketingowej. W tym modelu współpracy we wspólnej przestrzeni specjaliści od mediów oraz od kreacji razem identyfikują najbardziej efektywne rozwiązania komunikacyjne dla klientów Grupy Havas. Koncept Havas Village jest również częścią nowej strategii pozycjonowania Grupy Havas – Make a meaningful difference to brands, business and people.

Przeprowadzka do wspólnego biura to zwieńczenie kolejnego etapu naszej integracji w ramach koncepcji Havas Village. Jesteśmy częścią grupy Vivendi, regularnie spotykamy się, wymieniamy wiedzą i szukamy wspólnych projektów wykorzystujących w pełni nasze kompetencje. Siedząc pod jednym dachem, zespołom mediowym i kreatywnym, łatwiej szukać synergii komunikacyjnej i budować kompleksową ofertę dla klientów. Wraz z tą zmianą otwieramy nowy rozdział Havas na polskim rynku i wkraczamy na rynek z zupełnie nowym potencjałem – powiedziała Małgorzata Węgierek, CEO Havas Media Group.

Havas to jedna z najbardziej rozpoznawalnych grup reklamowo-mediowych na świecie. Jako jedni z pierwszych wdrożyliśmy ideę ulokowania wszystkich kompetencji pod jednym dachem. Jestem przekonana, że to rozwiązanie – niewątpliwie korzystne dla naszych obecnych i przyszłych klientów, przełoży się także na komfort  wszystkich pracowników Grupy Havas, umożliwiając im jeszcze lepszą integrację, pobudzając kreatywność i zapewniając zadowolenie z pracy. Z nową energią i zaangażowaniem chcemy budować przyszłość Havas w Polsce – stwierdziła Dorota Mazur, CEO Havas Creative Group.

Zgodnie z zaplanowanymi działaniami, część mediowa (Havas Media Group) i kreatywna (Havas Creative Group) z początkiem maja zmieniły siedzibę i obecnie mieszczą się razem pod dachem nowego wielofunkcyjnego biurowca Moje Miejsce na Dolnym Mokotowie wybudowanego przez Echo Investment. Do nowej przestrzeni przeprowadziło się ponad 300 pracowników Havas, którzy zajmują część 3. i całe 4. piętro budynku. Nowy wspólny adres Havas Media Group i Havas Creative Group to ul. Józefa Piusa Dziekońskiego 1, 00-728 Warszawa. Zmianie nie uległy adresy mailowe ani kontakty telefoniczne pracowników.

Wraz ze zmianą siedziby nastąpiły również zmiany strukturalne. Spółki wchodzące w skład Grupy Havas (Havas Media Sp. z o.o., Arena Media Communications Sp. z o.o., FullSix Media Sp. z o.o., Socialyse Sp. z o.o., Havas Warsaw Sp. z o.o., Havas Engage Warsaw Sp. z o.o. oraz Havas PR Warsaw Sp. z o.o.) pozostają niezależne prawnie oraz organizacyjnie. Natomiast Socialyse, będące dotąd w strukturze Havas Media Group, staje się wspólną jednostką biznesową obu dywizji Havas, wyspecjalizowaną w tworzeniu komunikacji social i content marketingowej. Na czele jednostki, która od teraz korzysta ze wszystkich zasobów Village, takich jak badania, kreacja czy analityka, pozostaje Mateusz Walkowiak jako Head of Socialyse.

Havas Group – Make a meaningful difference to brands, business and people.

Havas Media Group
Agencja mediowa specjalizująca się w tworzeniu strategii komunikacji marek w oparciu o filozofię Meaningful Brands. W jej skład wchodzą niezależne domy mediowe Havas Media, Fullsix Media i Arena Media, wspierane przez wyspecjalizowane jednostki: Affiperf (programmatic trading desk), Ecselis (agencja multichannel performance realizująca cele biznesowe marek), DBI (data driven marketing), LuxHub (strategie komunikacji marek luksusowych i premium), Socialyse (butik kreatywny wykorzystujący siłę mediów społecznościowych), Havas X (dedykowane rozwiązania łączące trendy w mediach i technologii) oraz Havas Story Plantation (kompleksowe strategie kontentowe). W ramach grupy działa także Havas Sports & Entertainment – jednostka wyspecjalizowana w budowaniu zaangażowania marek w obszarze sportu i rozrywki oraz dział badań Intelligence Team. Od 2013 roku polskim oddziałem Havas Media Group zarządza Małgorzata Węgierek.

Havas Creative Group
Grupa firm dysponujących szerokimi kompetencjami w zakresie komunikacji marketingowej i PR. W skład Havas Creative Group wchodzą agencja reklamowa Havas Warsaw, agencja Public Relations Havas PR Warsaw oraz agencja świadcząca usługi z zakresu marketingu bezpośredniego i aktywacji konsumenckich – Havas Engage. Kompetencje Havas Creative Group umożliwiają tworzenie i realizację kompleksowych, zintegrowanych kampanii z wykorzystaniem wszelkich dostępnych dziś kanałów dotarcia do grup docelowych. Na czele Havas Creative Group od kwietnia 2018 roku stoi Dorota Mazur.

PR Communication