Gospodarka » Żywność

Nowy sok Marwitu już w sklepach. Będzie wzmacniać odporność

Nowy sok Marwitu już w sklepach. Będzie wzmacniać odporność
Zobacz więcej zdjęć »
Marwit, znany producent świeżych soków, wprowadził do swojej oferty sok z pomarańczy i jarmużu. To kolejny produkt marki, który wzmacnia układ odpornościowy.

Pomarańczowo-jarmużowy Marwit pojawił się w kilku tysiącach sklepów na terenie całej Polski. Jest to limitowana edycja niepasteryzowanego soku sezonowego, o krótkim terminie spożycia (5 dni), sprzedawana - jak pozostałe - w szklanych, zakręcanych butelkach o pojemności 250 ml.

Zamów artykuły sponsorowane na serwisie CentrumPR.pl w kilka minut, poprzez platformę Link Buildingu np.:

Propozycja Marwitu to przede wszystkim cenne źródło witaminy C - niezbędnej do prawidłowego funkcjonowania układu immunologicznego człowieka. Jedna butelka soku dostarczy 36 mg tego cennego związku, czyli aż 45% dziennego zapotrzebowania dla dorosłej osoby.

Moment wprowadzenia nowego soku serii limitowanej do sprzedaży nie jest oczywiście przypadkowy. - Okres jesienny i zimowy to czas, gdy szczególnie powinno się dbać o naturalną odporność. Niskie temperatury powietrza i wysoka wilgotność sprzyjają bowiem infekcjom - przekonuje Anna Pawłowska-Kruzińska. - Uzupełnienie codziennej diety o produkty bogate m.in. w witaminę C pozwala uchronić się przed uciążliwym przeziębieniem i innymi sezonowymi dolegliwościami.

Nowy sok Marwitu jest też odpowiedzią na zapotrzebowanie klientów. Ze względu na swoje zdrowotne właściwości, jarmuż stał się w ostatnim czasie bardzo chętnie spożywanym warzywem.

Warzywa kapustowate są ważną pozycją w jadłospisie, jako cenne źródło związków mineralnych, witamin, związków biologicznie aktywnych. Jarmuż jest wśród nich szczególny ze względu na wiele cennych substancji, które zawiera. Jest między innymi najlepszym źródłem wśród kapustowatych witaminy A i E, witamin z grupy B, zawiera także kwas foliowy i niacynę.

Sok z pomarańczy i jarmużu nie jest pierwszym sezonowym produktem w ofercie Marwitu. Firma wprowadza je na rynek od dawna, na okres ok. 4 miesięcy.  Na przykład wiosną i latem 2017 roku do sprzedaży trafił orzeźwiający sok z jabłek i ogórka z imbirem. Wcześniej w sklepach pojawiły się też produkty o smaku pomidorów i papryki, rabarbaru, winogron oraz aronii.

Świeży sok Marwit z pomarańczy i jarmużu

Pojemność: 250 ml

Skład: sok z pomarańczy (95%) i sok z jarmużu (5%)

Wartość odżywcza w 100 ml:

Wartość energetyczna: 181 kJ/43 kcal

Tłuszcz: 0 g

Węglowodany: 9,6 g

W tym cukry: 9,6 g

Białko: 0,7 g

Sól: 0,02 g 



Redakcja CentrumPR informuje, że artykuły, fotografie i komentarze publikowane są przez użytkowników "Serwisów skupionych w Grupie Kafito". Publikowane materiały i wypowiedzi są ich własnością i ich prywatnymi opiniami. Redakcja CentrumPR nie ponosi odpowiedzialności za ich treść.

Nadesłał:

Biuro Prasowe Marwit

Komentarze (0)


Twój podpis:
System komentarzy dostarcza serwis eGadki.pl
Opublikuj własny artykuł
Opublikuj artykuł z linkami

Kalendarium

Przejdź do kalendarium »

dodaj wydarzenie »

Ostatnio dodane artykuły

dodaj artykuł »