Gospodarka » Żywność
nowy WINIARY POMYSŁ NA… Soczystego kurczaka w rozmarynie i ziołach!
Zobacz więcej zdjęć » |
WINIARY Pomysł na… Soczystego kurczaka w rozmarynie i ziołach – to idealna propozycja na wyśmienitego i soczystego kurczaka z piekarnika.
Zamów artykuły sponsorowane na serwisie CentrumPR.pl w kilka minut, poprzez platformę Link Buildingu np.:
Znakomicie dobrana kompozycja ziół, przypraw i innych składników sprawi, że mięso stanie się niezwykle pyszne i dobrze przyprawione.
Delikatny sos, który powstaje podczas pieczenia w woreczku nada wyjątkowego smaku całemu daniu.
Sugerowana cena detaliczna produktu: ok. 3,60 zł
Podstawą wielu naszych dań jest kurczak, którego najchętniej przygotowujemy w piekarniku.* Sztuką jest jednak przyrządzić go tak, by był aromatyczny, odpowiednio przyprawiony, soczysty i smakował całej rodzinie. Tajemnica jego wyśmienitego smaku tkwi w dodatkach, jakie wykorzystamy, by wzbogacić naszą potrawę. Jeśli szukasz więc inspiracji na pyszne, soczyste mięso koniecznie musisz spróbować pałek z kurczaka z nowym produktem WINIARY POMYSŁ NA… Soczystego kurczaka w rozmarynie i ziołach! Idealnie dobrana mieszkanka składników z rozmarynem oraz innymi ziołami, takimi jak tymianek i szałwia, zapewni niepowtarzalny i wspaniały smak mięsa, który swoim zapachem przyciągnie do stołu wszystkich domowników! Dzięki pieczeniu w woreczku pałki kurczaka staną się soczyste, a dodatkowo otrzymamy również aromatyczny sos, który swój wyjątkowy smak zawdzięcza odpowiednio dobranej kompozycji przypraw i ziół. Możemy wykorzystać go do polania ziemniaków albo po prostu do maczania w nim mięsa. Tak przygotowane pałki z kurczaka najlepiej podawać z ziemniakami lub ryżem oraz surówką ze świeżych warzyw albo pyszną wiosenną sałatką. Mamy wtedy pewność, iż podajemy naszej rodzinie pyszny i odpowiednio skomponowany posiłek. Jedno jest pewne – bliscy pokochają tak przyrządzonego kurczaka!
Przygotowanie pysznego dania z WINIARY POMYSŁ NA… Soczystego Kurczaka w rozmarynie i ziołach zacznij od rozgrzania piekarnika do 200 stopni i po prostu wrzuć do woreczka pałki z kurczaka. Następnie dodaj przyprawy znajdujące się w dolnej części opakowania. Woreczek zamknij czerwoną zapinką, którą znajdziesz w woreczku. Aby równomiernie rozprowadzić zioła na mięsie delikatnie obróć kilkakrotnie zamknięty woreczek. Teraz wystarczy ułożyć wszystko w naczyniu żaroodpornym i włożyć do piekarnika na 60 minut, piec bez przykrycia. Jeśli chcesz, aby skórka była bardziej chrupiąca, na 10 minut przed końcem pieczenia rozetnij i rozchyl woreczek. Kiedy nasze danie będzie już gotowe wyjmij mięso z piekarnika i podaj go z ryżem lub ziemniakami – w zależności od tego, co lubi Twoja rodzina. Do tak przygotowanych pałek kurczaka polecamy dodać sałatkę z marchwi i jabłka, która idealnie będzie komponować się z soczystym mięsem. Pycha!
Więcej kulinarnych inspiracji na potrawy z dodatkiem kurczaka przygotowanego z WINIARY POMYSŁ NA… znajdziesz na www.winiary.pl.
* Dane pochodzą z badania konsumenckiego „Odkrywamy smaki rodzinnych chwil”, Millward Brown na zlecenie marki WINIARY.
Nadesłał:
Kamila Dębniak
|
Komentarze (0)