Gospodarka » Żywność

Nowy wymiar domowej spiżarni

Nowy wymiar domowej spiżarni
Zobacz więcej zdjęć »
Krem z dorodnej, jesiennej dyni, a może sos z ostatnich letnich malin – jakie smakołyki najlepiej przywołują klimat ciepłych dni? Aby wspomnienie lata i jesieni nie traciło na intensywności, warto zadbać o odpowiednie przechowywanie wszystkich skarbów skrywanych w spiżarni.

Zbudowanie własnego spichlerza to przedsięwzięcie, które zaowocuje. W długie zimowe wieczory chętnie sięgniemy po ulubione smakołyki, o które trudno o tej porze roku. Marka Jan Niezbędny podpowiada, jak stworzyć bogatą, domową spiżarnię w każdej, nawet najmniejszej, lodówce.

Zamów artykuły sponsorowane na serwisie CentrumPR.pl w kilka minut, poprzez platformę Link Buildingu np.:

Organizacja smaków

Świeże owoce i warzywa, soki, aromatyczne porcje zup i mięsnych dań, a nawet ciasto – wszystkie te produkty możemy przechowywać w lodówce. Ważne jest, by pamiętać o jednej zasadzie rządzącej sztuką umiejętnego budowania domowej spiżarni: o organizacji. Data zamrożenia oraz opis produktu wraz z informacją o tym, jak należy przygotować dany posiłek po rozmrożeniu - to z pewnością pomoże w codziennym gotowaniu.

Data zamrożenia ma kluczowe znaczenie, jeśli chodzi o kwestię przydatności do spożycia. Świeże, surowe mięso, warzywa i owoce możemy przechowywać w zamrażalniku nawet kilka miesięcy. Porcje dań – zup, sosów, potrawek – mogą natomiast pozostawać w chłodni tylko kilka tygodni. Bez daty umieszczonej na torebce lub pojemniku łatwo jest zapomnieć, czy bulion ma tydzień czy miesiąc i kiedy został upieczony kurczak.

Informacje o tym, jak przygotować potrawę szczególnie przydadzą się młodszym domownikom, którzy będą samodzielnie przyrządzać obiad pod nieobecność rodziców.

Oszczędność miejsca

W organizacji kolekcji smakołyków w naszej spiżarni przydatne będą odpowiednie akcesoria do przechowywania żywności. W zamrażalnikach, których przestrzeń jest dość ograniczona, najlepiej sprawdzą się szczelne torebki z zapięciem strunowym. Potrawa zamknięta w takim woreczku zajmuje tylko tyle miejsca, ile wynosi jej objętość. W ten sposób zaoszczędzamy wiele przestrzeni w niewielkim zamrażalniku.

W ofercie marki Jan Niezbędny znaleźć można Torebki Strunowe MIX, w których można bezpiecznie przechowywać produkty wszelkiego rodzaju. Wyjątkowa szczelność woreczka oraz solidne zapięcie sprawi, że nawet zupa pozostanie na swoim miejscu. Torebki są wyjątkowo wytrzymale, dlatego możemy używać ich wiele razy i myć w zmywarce. W opakowaniu Torebek strunowych MIX znajdują się woreczki o różnej pojemności od 0,25 l do 3 l. Co najważniejsze, na torebkach znajduje się miejsce, gdzie możemy zamieścić kompletny opis produktu, tak ważny dla organizacji spiżarni.

www.janniezbedny.pl




Redakcja CentrumPR informuje, że artykuły, fotografie i komentarze publikowane są przez użytkowników "Serwisów skupionych w Grupie Kafito". Publikowane materiały i wypowiedzi są ich własnością i ich prywatnymi opiniami. Redakcja CentrumPR nie ponosi odpowiedzialności za ich treść.

Nadesłał:

niezbednikjanek

Komentarze (0)


Twój podpis:
System komentarzy dostarcza serwis eGadki.pl
Opublikuj własny artykuł
Opublikuj artykuł z linkami

Kalendarium

Przejdź do kalendarium »

dodaj wydarzenie »

Ostatnio dodane artykuły

dodaj artykuł »