Firma » Biura

NSK otwiera nowe biuro w Rumunii

NSK Europe z przyjemnością ogłasza utworzenie nowego rumuńskiego oddziału w Ploeszti. Nowe biuro, które powstaje w ramach planu ekspansji geograficznej jednostki biznesowej EIBU NSK Europe, będzie w pełni funkcjonalne do końca września 2024 r.

NSK realizuje plany w tym zakresie od dwóch lat, chcąc zaistnieć w tym dynamicznie zmieniającym się kraju z szybko rozwijającym się rynkiem. Samo Ploeszti jest jednym z największych ośrodków przemysłowych w Rumunii - znajduje się w pobliżu lotniska w Bukareszcie i zapewni NSK dodatkowe możliwości rozwoju działalności w Europie Południowo-Wschodniej.

Nowe biuro będzie realizować zadania w zakresie sprzedaży, obsługi klienta i szerszego wsparcia technicznego na terenie całej Rumunii. Będzie oferować pełną gamę produktów NSK na nowym obszarze, chociaż biorąc pod uwagę charakterystykę branży przemysłowej Rumunii, oczekuje się, że łożyska toczne oraz cięższe, większe łożyska dla sektorów takich jak produkcja stali i cementu, wydobycie kruszyw czy górnictwo będą cieszyły się zwiększonym popytem.

Po objęciu stanowiska menedżera terytorialnego nowym biurem w Rumunii będzie kierował Valentin Blanaru. Ostatnie 15 lat spędził w NSK i będzie odpowiedzialny za sprzedaż i obsługę klienta na nowym rynku.

Mówi V. Blanaru: „Cieszę się, że otrzymałem tę szansę i nie mogę się doczekać zbudowania silnego, lokalnego zespołu, który będzie w stanie zapewnić naszym klientom wsparcie w zakresie sprzedaży, inżynierii i obsługi klienta na poziomie, na który zasługują.”

„Mamy ambitne plany w zakresie rumuńskiego oddziału i nie mogę się doczekać wykorzystania mocnych stron NSK Europe na lokalnym rynku, aby zapewnić naszym klientom jak najlepsze wsparcie."

„Będziemy oferować pełen zakres usług, w tym doradztwo techniczne, w ramach którego w pełni wykorzystamy nasze solidne zasoby badawczo-rozwojowe i specjalistyczną wiedzę menedżerów branżowych. Ponownie uruchomimy Program Wartości Dodanej AIP (Asset Improvement Program), w ramach którego będziemy współpracować z dystrybutorami, kreując nowe możliwości zwiększenia wzrostu sprzedaży."

Przełożonym V. Blanaru będzie Maciej Piątkowski, dyrektor ds. OEM w europejskiej jednostce biznesowej NSK. Mówi M. Piątkowski: „NSK ma już ponad 20 lat doświadczenia w działaniu w Europie Wschodniej dzięki obecności w Polsce. Jesteśmy przekonani, że krajobraz przemysłowy w Rumunii będzie idealnie pasował do naszego podejścia zorientowanego branżowo.”

„Postrzegamy Rumunię jako szybko rozwijający się i atrakcyjny dla nas rynek, a także doskonałą bazę, dzięki której będziemy rozwijać naszą obecność w całej Europie Południowo-Wschodniej.”

M. Piątkowski dodaje: „V. Blanaru udowodnił przez 15 lat pracy w NSK, że ma odpowiednią wiedzę na temat rynku i klientów, aby odnieść sukces, mierząc się z nowym wyzwaniem. Posiada on wysokiej klasy umiejętności potrzebne do rozwoju na nowym terytorium sieci sprzedaży i usług inżynieryjnych w oparciu o koncepcję społecznej odpowiedzialności biznesu (CSR).”

Zdjęcia prasowe
1) Przedstawiciele NSK podpisują dokumenty założycielskie nowego oddziału

2) Nowa siedziba rumuńskiego oddziału NSK w Ploeszti

O NSK Europe
NSK Europe Ltd. jest europejskim oddziałem japońskiej firmy NSK produkującej łożyska z siedzibą w Tokio. Firma została założona w 1916 r. i zatrudnia obecnie około25,600 osób na całym świecie. Produkty i rozwiązania oferowane przez tego dostawcę dla firm przemysłowych i motoryzacyjnych można znaleźć wszędzie tam, gdzie wykorzystuje się elementy związane z ruchem. Oprócz prawie wszystkich typów łożysk tocznych, portfolio firmy obejmuje zespoły łożyskowe w oprawach, technologię liniową, łożyska piast kół oraz łożyska przekładni i silnika. Firma pragnie osiągnąć perfekcję we wszystkich swoich działaniach biznesowych. Jej celem jest bycie liderem w swojej branży pod względem jakości, do czego dąży poprzez ciągły proces doskonalenia, rozwoju optymalnego produktu, optymalizację procesów produkcyjnych i proklienckie nastawienie procesów obsługi. W roku podatkowym 2023, ponad 3,200 pracowników NSK Europe Ltd. wygenerowało sprzedaż przekraczającą 662 mln euro.
www.nskeurope.pl

NSK Polska Sp. z o.o.