Firma » Bankowość

Obniżamy ratę kredytu przez konsolidację

Możliwość konsolidacji długów zyskuje coraz większe zainteresowanie. Jak wiadomo konsolidacja występuje pod dwiema postaciami- konsolidacji zabezpieczonej hipoteką- czyli prawem do nieruchomości, oraz niezabezpieczoną konsolidacją.

Ta druga szczególnie interesuje zadłużonych którzy obawiają się straty nieruchomości. Konsolidacja umożliwia obniżenie kosztów zadłużeń. Kumulując w ramach jednej raty wszystkie zadłużenia możemy liczyć na znaczną oszczędność, co w naszych czasach jest wyjątkowo cenne.

Przeniesienie zadłużeń do innego banku umożliwia obniżenie kosztów obsługi zadłużeń rozbitych po różnych instytucjach finansowych.

Możliwość zaoszczędzenia na długach wynikających z kredytów gotówkowych hipotecznych samochodowych, jak również kart kredytowych, raty za zakupione sprzęty, bądź rachunki skutecznie zbiera żniwo. Coraz więcej osób poszukuje możliwości podjęcia atrakcyjnej konsolidacji długów. Szansa na zachowanie znacznej części pieniędzy które zobowiązaliśmy się oddać w związku z podejmowanymi zadłużeniami to dla wielu dłużników szansa na utrzymanie budżetu domowego na dotychczasowym poziomie bez konieczności zaciskania pasa.

Poszukiwanie ofert konsolidacji bez zabezpieczenia ogranicza się do wyszukania ofert banków podejmujących się skredytowania naszych zadłużeń na nowych warunkach. Ogromnym plusem konsolidacji jest zaciągnięcie kredytu na spłatę zadłużeń ale również różnej wysokości kwota- zależna od oferty banku jaki wybierzemy- którą możemy przeznaczyć na dowolny cel.

Szukając możliwości konsolidacji warto zajrzeć na portale poświęcone kredytom. Spis dostępnych ofert oraz szczegółowe opisy wymagań formalnych znacznie ułatwiają uzyskanie kredytu konsolidacyjnego bez zabezpieczenia.

Ciekawą opcją dołączoną do takich portali jest możliwość złożenia wniosku. Dzięki czemu skontaktuje się z nami ktoś z banku wyjaśniając szczegóły związane z ofertą i przy ewentualnym wykazaniu zainteresowania ze strony petenta, przedstawiciel banku umówi się z nami na spotkanie mające na celu podpisanie umowy lub konsultację w sprawie zgromadzenia wymaganych dokumentów.

Złożenie wniosku online na portalach kredytowych jest bezpłatne. Ponadto zmniejsza całkowity koszt kredytu o konieczność skorzystania z obsługi klienta- jak miało by to miejsce w przypadku gdy udali byśmy się na spotkanie w banku na własną rękę.

Linki

Kredyt konsolidacyjny bez hipoteki - lista banków konsolidujących zadłużenie

dexter