Technologie » Fotografia

Obróbka i wydruk fotografii – bezpłatne warsztaty Epson i Foto- Plus

Obróbka i wydruk fotografii – bezpłatne warsztaty  Epson i Foto- Plus
Firmy Epson i Foto-Plus oraz Corel, Nec, Wacom, X-Rite zapraszają na bezpłatne warsztaty skanowania, obróbki i drukowania zdjęć. Organizatorzy zachęcają do przyniesienia własnych klisz, zdjęć i plików cyfrowych by sprawdzić możliwości prezentowanego sprzętu.

Warsztaty odbędą się w piątek, 5 grudnia br. 11:00-17:30 w krakowskim studio Foto Plus,
ul. Studencka 6. Na odwiedzających Foto-Plus w tym dniu czekają specjalne oferty cenowe.

Odwiedzający studio Foto-Plus 5 grudnia br. będą mogli praktycznie zapoznać się z działaniem
i możliwościami m.in. następujących urządzeń:

·         nowego skanera do zdjęć i filmów EPSON Perfection V850 Pro,

·         nowego monitora 4K NEC MultiSync PA322UHD,

·         oprogramowania do korekcji kolorów X-Rite,

·         tabletów graficznych Wacom,

·         programów graficznych Corel,

·         nowej drukarki atramentowej EPSON SureColor SC-P600.

W trakcie pokazów omawiane będą rozwiązania pozwalające na uzyskanie wiernego odwzorowania kolorów od momentu zrobienia zdjęcia, przez jego edycję na monitorze, po wydruk na różnego rodzaju papierach.

Organizatorzy zachęcają do przyniesienia swoich klisz, zdjęć i plików, aby na własnych materiałach sprawdzić możliwości prezentowanego sprzętu. Warto przynieść pliki, które były naświetlane w tradycyjnymi labie – pozwoli to ocenić różnicę jakości oferowanej w technologii pigmentowego druku cyfrowego.

Dla wszystkich, którzy odwiedzą w tym dniu sklep Foto-Plus przygotowano specjalną ofertę cenową.

Impreza jest bezpłatna i nie jest wymagana wcześniejsza rejestracja.

Informacje o  firmie Epson

Epson jest globalnym liderem w dziedzinie innowacyjności, którego rozwiązania wykraczają poza oczekiwania klientów, niezależnie od tego, czy są to produkty do użytku w domu, biurze, handlu czy przemyśle. W szerokiej ofercie firmy znajdują się zarówno drukarki atramentowe, systemy drukowania i projektory 3LCD, jak i roboty przemysłowe, inteligentne okulary i systemy czujników. Są one kompaktowe, energooszczędne i precyzyjne.

Grupa Epson, na czele której stoi japońska firma Seiko Epson Corporation, zatrudnia ponad 73 000 pracowników w 94 spółkach na całym świecie. Jesteśmy niezwykle dumni z naszego wkładu w ochronę środowiska naturalnego oraz rozwój społeczności, w których funkcjonujemy... http://global.epson.com/

Epson Europe — informacje

Epson Europe BV z Amsterdamu to regionalna centrala grupy odpowiedzialna za Europę, Środkowy Wschód, Rosję i Afrykę. Zatrudniający 1700 pracowników oddział Epson Europe w roku fiskalnym 2013 osiągnął sprzedaż równą 1517 milionom euro. www.epson.eu

Wizja ekologiczna 2050   http://eco.epson.com/

Dodatkowych informacji udzielają:

INDALO Public Relations: Zbigniew Blewoński, tel. 501 772 619, e-mail: zbigniew.blewonski@indalo.pl

Ewa Pytlak, ewa.pytlak@epson.pl, Marketing Coordinator
EPSON EUROPE B.V. Sp. z o.o.
Oddział w Polsce

INDALO