Rozrywka i wypoczynek » Święta

Ocet jabłkowy – zdrowo i ze smakiem

Ocet jabłkowy – zdrowo i ze smakiem
Zobacz więcej zdjęć »
Ocet jabłkowy to niezastąpiony element kuchni prawdziwego smakosza. Dodawany w odpowiednich proporcjach nie tylko podkreśli smak potraw, ale także zwiększy ich walory zdrowotne. Jednak ocet octowi nierówny!

Popularny ocet spirytusowy coraz częściej w kuchni zastępowany jest przez jego smakowe, bardziej delikatne odmiany – jedną z nich jest ocet jabłkowy. Dlaczego w ogóle warto dodawać go do potraw? Dzięki zawartości makro- i mikro elementów (potas, wapń, magnez) oraz witamin ocet jabłkowy podniesie walory odżywcze potraw ze świeżych owoców i warzyw. Wzbogaci smak dań z drobiu i ryb, jest również niezbędny do przygotowania dressingów do sałatek oraz sosów.

Zamów artykuły sponsorowane na serwisie CentrumPR.pl w kilka minut, poprzez platformę Link Buildingu np.:

Ważne jest, aby wybierać octy tylko najlepszej jakości, inaczej ich właściwości zdrowotne i smakowe nie będą satysfakcjonujące.

- Tradycyjny ocet jabłkowy powstaje w wyniku naturalnej fermentacji wina jabłkowego, dlatego dodawanie do niego barwników i konserwantów jest zbędne. Stawiamy na naturalność, dlatego nasz produkt jako jedyny na rynku nie zawiera konserwantów. – tłumaczy Małgorzata Kuźniewska, Menadżer Produktu firmy OCTIM z Olsztynka

Co ciekawe, ocet jabłkowy OCTIM spożywany regularnie wspomaga proces odchudzania. Potwierdza to Adrian Lukoszek, który wzbogacając swoją dietę o ocet jabłkowy, schudł aż 120 kg! Ten aromatyczny ocet zwiększa tempo przemiany materii, ponieważ wspomaga trawienie, a za sprawą powolnego spalania tkanki tłuszczowej, zapobiega powstawaniu efektu jo-jo. Ocet jabłkowy aktywizuje wszystkie naturalne mechanizmy w organizmie, które uwalniają i spalają tłuszcz. Dodatkowo dzięki zawartości pektyn ma właściwości detoksykujące. Dlatego regularne picie roztworu octu może pozytywnie wpłynąć na nasze zdrowie, samopoczucie i wagę.

- Ocet jabłkowy OCTIM produkowany jest wyłącznie z polskich jabłek, na bazie sprawdzonego przepisu z Warmii i Mazur, dlatego możemy poręczyć za jego naturalny smak – dodaje Małgorzata Kuźniewska.

Czy wiesz, że ocet jabłkowy OCTIM:

  • przyspiesza spalanie tłuszczu,

  • zwiększa tempo przemiany materii, ponieważ wspomaga trawienie,

  • za sprawą powolnego spalania tkanki tłuszczowej zapobiega powstawaniu efektu jo-jo,

  • aktywizuje wszystkie naturalne mechanizmy w organizmie, które uwalniają i spalają tłuszcz,

  • ma właściwości detoksykujące,

  • dzięki zawartości pektyny obniża cholesterol,

  • nie zawiera konserwantów,

  • wytwarzany tylko z polskich jabłek.

 
 
 
Więcej informacji udzieli:

Karolina Sieniawska

tel.: 696172123

mail: biuro@wordsmith.pl



Redakcja CentrumPR informuje, że artykuły, fotografie i komentarze publikowane są przez użytkowników "Serwisów skupionych w Grupie Kafito". Publikowane materiały i wypowiedzi są ich własnością i ich prywatnymi opiniami. Redakcja CentrumPR nie ponosi odpowiedzialności za ich treść.

Nadesłał:

Octim

Komentarze (0)


Twój podpis:
System komentarzy dostarcza serwis eGadki.pl
Opublikuj własny artykuł
Opublikuj artykuł z linkami

Kalendarium

Przejdź do kalendarium »

dodaj wydarzenie »

Ostatnio dodane artykuły

dodaj artykuł »