Rozrywka » Święta
Ocet jabłkowy – zdrowo i ze smakiem
Zobacz więcej zdjęć » |
Popularny ocet spirytusowy coraz częściej w kuchni zastępowany jest przez jego smakowe, bardziej delikatne odmiany – jedną z nich jest ocet jabłkowy. Dlaczego w ogóle warto dodawać go do potraw? Dzięki zawartości makro- i mikro elementów (potas, wapń, magnez) oraz witamin ocet jabłkowy podniesie walory odżywcze potraw ze świeżych owoców i warzyw. Wzbogaci smak dań z drobiu i ryb, jest również niezbędny do przygotowania dressingów do sałatek oraz sosów.
Zamów artykuły sponsorowane na serwisie CentrumPR.pl w kilka minut, poprzez platformę Link Buildingu np.:
Ważne jest, aby wybierać octy tylko najlepszej jakości, inaczej ich właściwości zdrowotne i smakowe nie będą satysfakcjonujące.
- Tradycyjny ocet jabłkowy powstaje w wyniku naturalnej fermentacji wina jabłkowego, dlatego dodawanie do niego barwników i konserwantów jest zbędne. Stawiamy na naturalność, dlatego nasz produkt jako jedyny na rynku nie zawiera konserwantów. – tłumaczy Małgorzata Kuźniewska, Menadżer Produktu firmy OCTIM z Olsztynka
Co ciekawe, ocet jabłkowy OCTIM spożywany regularnie wspomaga proces odchudzania. Potwierdza to Adrian Lukoszek, który wzbogacając swoją dietę o ocet jabłkowy, schudł aż 120 kg! Ten aromatyczny ocet zwiększa tempo przemiany materii, ponieważ wspomaga trawienie, a za sprawą powolnego spalania tkanki tłuszczowej, zapobiega powstawaniu efektu jo-jo. Ocet jabłkowy aktywizuje wszystkie naturalne mechanizmy w organizmie, które uwalniają i spalają tłuszcz. Dodatkowo dzięki zawartości pektyn ma właściwości detoksykujące. Dlatego regularne picie roztworu octu może pozytywnie wpłynąć na nasze zdrowie, samopoczucie i wagę.
- Ocet jabłkowy OCTIM produkowany jest wyłącznie z polskich jabłek, na bazie sprawdzonego przepisu z Warmii i Mazur, dlatego możemy poręczyć za jego naturalny smak – dodaje Małgorzata Kuźniewska.
Czy wiesz, że ocet jabłkowy OCTIM:
przyspiesza spalanie tłuszczu,
zwiększa tempo przemiany materii, ponieważ wspomaga trawienie,
za sprawą powolnego spalania tkanki tłuszczowej zapobiega powstawaniu efektu jo-jo,
aktywizuje wszystkie naturalne mechanizmy w organizmie, które uwalniają i spalają tłuszcz,
ma właściwości detoksykujące,
dzięki zawartości pektyny obniża cholesterol,
nie zawiera konserwantów,
wytwarzany tylko z polskich jabłek.
Karolina Sieniawska
tel.: 696172123
mail: biuro@wordsmith.pl
Nadesłał:
Octim
|
Komentarze (0)