Gospodarka » Żywność

Ocet Kielecki w konkursu „Nasze Dobre Świętokrzyskie”

Ocet Kielecki w konkursu „Nasze Dobre Świętokrzyskie”
Zobacz więcej zdjęć »
Ocet spirytusowy 10% – produkowany w Wytwórczej Spółdzielni Pracy „Społem” już od osiemdziesięciu lat - został zakwalifikowany do piątej edycji konkursu „Nasze Dobre Świętokrzyskie”. O zwycięstwie zadecyduje najbardziej obiektywne jury - konsumenci.

Jak sama nazwa wskazuje „Nasze Dobre Świętokrzyskie” to konkurs skierowany do przedsiębiorstw zlokalizowanych na terenie woj. świętokrzyskiego, których produkty lub usługi wyróżniają się szczególną jakością lub innowacyjnością. Wyroby nagrodzone w plebiscycie stanowią więc gospodarczą wizytówkę tego pięknego regionu.

Tradycja produkcji octu w kieleckiej spółdzielni sięga 1932 roku. Swój wyjątkowy charakter ocet zawdzięcza wykorzystaniu składników najwyższej jakości i tradycyjnej metodzie wytwarzania - octowej fermentacji alkoholu etylowego. Dzięki temu już od 80-ciu lat w swojej kategorii jest uznawany za jednego z niekwestionowanych liderów. Potwierdzają to zarówno pozytywne opnie klientów jak również liczne wyróżnienia, takie jak Znak „Jakość Tradycja”, Znak Jakości „Q” czy Złoty Laur Konsumenta.

Kto okaże się zwycięzcą i zyska miano „Nasze Dobre Świętokrzyskie” przekonamy się już po koniec listopada tego roku. Tymczasem wszystkich sympatyków Octu spirytusowego, produkowanego w Wytwórczej Spółdzielni Pracy „Społem” zapraszamy do głosowania.



Redakcja CentrumPR informuje, że artykuły, fotografie i komentarze publikowane są przez użytkowników "Serwisów skupionych w Grupie Kafito". Publikowane materiały i wypowiedzi są ich własnością i ich prywatnymi opiniami. Redakcja CentrumPR nie ponosi odpowiedzialności za ich treść.

Nadesłał:

Publicon

Komentarze (0)


Twój podpis:
System komentarzy dostarcza serwis eGadki.pl
Opublikuj własny artykuł
Zamów opracowanie informacji prasowej


Kalendarium

Za 2 dni:
BEZPŁATNE ZAJĘCIA PRÓBNE W ATMOSFERZE MULTISPORT W WARSZAWIE
dodaj wydarzenie »

Ostatnio dodane artykuły

dodaj artykuł »