Rozrywka i wypoczynek » Rozrywka

Odkryj dziką naturę nowego smaku Ballantine’s Wild

Odkryj dziką naturę nowego smaku Ballantine’s Wild
Zobacz więcej zdjęć »
Ballantine’s, wiodąca marka szkockiej whisky w Europie rozszerza swoją ofertę o nowy wariant smakowy. Ballantine's Wild o mocy 30% ABV to napój alkoholowy, który jest wyjątkowym połączeniem słodkich aromatów wiśni i szkockiej whisky.

Ballantine’s, wiodąca marka szkockiej whisky w Europie rozszerza swoją ofertę o nowy wariant smakowy. Ballantine's Wild o mocy 30% ABV to napój alkoholowy, który jest wyjątkowym połączeniem słodkich aromatów wiśni i szkockiej whisky. Został specjalnie stworzony na potrzeby polskiego rynku, gdzie segment alkoholi smakowych wyraźnie zyskuje na popularności.[1]

Zamów artykuły sponsorowane na serwisie CentrumPR.pl w kilka minut, poprzez platformę Link Buildingu np.:

Ballantine's Wild zadebiutowała na polskim rynku w styczniu 2022 r. i jest to trzeci, po Ballantine's Brasil i Ballantine's Passion, wariant smakowy tej marki. Oferuje słodko-cierpki smak wiśni z nutami migdałów, które uzupełniają charakterystyczną bazę szkockiej whisky; smak suszonych owoców dodatkowo wzmacniają nuty owocowe dając złożone i satysfakcjonujące doświadczenie.

Polska priorytetowym rynkiem dla Ballantine’s

 

Zgodnie z preferencjami konsumentów, Ballantine’s Wild z 30% zawartością alkoholu ma zaspokoić rosnące zapotrzebowanie na różne warianty smakowe wśród klientów poszukujących większego wyboru trunków na różne okazje. Nowa whisky o dzikim sercu i słodkiej naturze ma przyciągnąć kolejne pokolenie jej fanów, jak również przekonać do siebie dotychczasowych amatorów „klasycznej” szkockiej. Ballantine‘s Wild potwierdza przekonanie marki (zgodnie z ideą „Tak To Robię”), że nie ma złego sposobu na delektowanie się Ballantine's. Warto spróbować jej po swojemu - z tonikiem, w koktajlu, z lodem lub bez.

 

- Jesteśmy niezwykle dumni, że Polska została pierwszym krajem na świecie, w którym zdecydowano się wprowadzić na rynek Ballantine‘s Wild. Uważnie obserwujemy trendy rynkowe i odpowiadamy na oczekiwania konsumentów. W ostatnim półroczu segment tzw. „whisky smakowych” rósł dwukrotnie szybciej, bo aż +12,8%[2] wolumenowo niż cała kategoria whisky + 5,5% [3]. To dla nas wyraźny sygnał, że konsumenci są gotowi na kolejne innowacje i warianty smakowe – komentuje Craig van Niekerk, Senior Marketing Director w Wyborowa Pernod Ricard.

 

 

- Polska jest kluczowym rynkiem dla Ballantine's i zdecydowanie największym dla naszej gamy wariantów smakowych, a także jednym z najszybciej rozwijających się rynków w Europie, jeśli chodzi o innowacje w świecie whisky. Jesteśmy niesłychanie zadowoleni, że możemy wprowadzić zupełnie nowy wariant, aby sprostać rosnącemu popytowi i zaoferować naszym fanom większy wybór na każdą okazję, potwierdzając nasze przekonanie, że nie ma złego sposobu na delektowanie się Ballantine's – powiedział Mathieu Deslandes, Global Marketing Director w Ballantine's.

 

Nowe doświadczenia smakowe dla konsumentów

 

Ballantine's Wild została stworzona przez zespół ekspertów pod kierownictwem Master Blendera Ballantine's - Sandy’ego Hyslopa. Długie miesiące eksperymentów z różnymi bazami whisky i dodatkowymi smakami zaowocowały nową wyjątkową whisky zachowującą charakterystyczne nuty smakowe stylu Ballantine's połączone z aromatem soczystej dojrzałej wiśni, która dodaje jej słodyczy.

 

- Od 1827 roku wprowadzamy innowacje i przełamujemy standardy w produkcji whisky, a Ballantine's Wild nie jest tu wyjątkiem. Warianty smakowe mają się w Polsce wyjątkowo dobrze i chcielibyśmy oferować jeszcze większą różnorodność, tym razem przedstawiając nasz pierwszy wariant wzbogacony aromatem ciemnych owoców. W Ballantine’s Wild wykorzystaliśmy charakterystyczną dla Ballantine's gładkość i stworzyliśmy nowy aromatyzowany napój alkoholowy, którego dopełnieniem jest wyrazisty smak ze słodyczą dzikiej wiśni. Tym samym, uzupełniliśmy naszą popularną ofertę wariantów smakowych - powiedział Sandy Hyslop, Master Blender Ballantine's.

 

W Polsce, Ballantine's Wild dostępna jest na półkach sklepowych od stycznia 2022 roku, a w kolejnych miesiącach jej dostępność będzie rozszerzać się o nowe lokalizacje.



[1] Przewiduje się, że kategoria alkoholi smakowych wzrośnie o dodatkowe 6% do 2025 roku (IWSR, 2021).

[2] Wyborowa Pernod Ricard za NielsenIQ – Panel Handlu Detalicznego, Cała Polska z Dyskontami – sprzedaż wolumenowa, Zmiana sprzedaży wolumenu w %, sprzedaż wartościowa, Zmiana sprzedaży wartościowej w %, wolumenowy udział rynkowy w %, wolumenowy udział rynkowy w % rok temu, Sprzedaż wolumenowa skumulowana, okres styczeń 2021-grudzień 2021 w porównaniu do stycznia 2020-grudnia 2020:, kategoria: whisky, segment alkoholi smakowych (wszelkie prawa zastrzeżone © 2021, NielsenIQ).

[3] Wyborowa Pernod Ricard za NielsenIQ – Panel Handlu Detalicznego, Cała Polska z Dyskontami – sprzedaż wolumenowa, Zmiana sprzedaży wolumenu w %, sprzedaż wartościowa, Zmiana sprzedaży wartościowej w %, wolumenowy udział rynkowy w %, wolumenowy udział rynkowy w % rok temu, Sprzedaż wolumenowa skumulowana, okres styczeń 2021-grudzień 2021 w porównaniu do stycznia 2020-grudnia 2020:, kategoria: whisky, segment alkoholi smakowych (wszelkie prawa zastrzeżone © 2021, NielsenIQ).



Redakcja CentrumPR informuje, że artykuły, fotografie i komentarze publikowane są przez użytkowników "Serwisów skupionych w Grupie Kafito". Publikowane materiały i wypowiedzi są ich własnością i ich prywatnymi opiniami. Redakcja CentrumPR nie ponosi odpowiedzialności za ich treść.

Nadesłał:

Aleksandra Matuła

Komentarze (0)


Twój podpis:
System komentarzy dostarcza serwis eGadki.pl
Opublikuj własny artykuł
Opublikuj artykuł z linkami

Kalendarium

Przejdź do kalendarium »

dodaj wydarzenie »

Ostatnio dodane artykuły

dodaj artykuł »