Zdrowie » Uroda
Odkryj swój ulubiony smak na Święta - przepisy na rozgrzewające herbaty
Zobacz więcej zdjęć » |
Wcale nie trzeba pamiętać o lekach czy spędzać mroźne dni w domu, wystarczy w świąteczny wieczór zaparzyć herbatę z dodatkami, dzięki którym urozmaicimy smak i aromat naparu, a także rozgrzejemy się i uzupełnimy niedobory witamin.
Zamów artykuły sponsorowane na serwisie CentrumPR.pl w kilka minut, poprzez platformę Link Buildingu np.:
Intensywny rozmaryn
· Herbata Earl Grey Ahmad Tea London
· Gałązka rozmarynu
· Szczypta czerwonego pieprzu
· Pół plasterka grejpfruta i cytryny
· 3 łyżki syropu malinowego
· Łyżeczka miodu (opcjonalnie)
Rozgnieć w moździerzu czerwony pieprz i przesyp do kubka. Następnie włóż do niego także rozmaryn i torebkę herbaty Earl Grey Ahmad Tea London. Zalej wodą o temperaturze około 90 stopni. Dodaj grejpfruta i cytrynę, dolej syrop malinowy. Jeśli herbata jest za gorzka, dodaj łyżeczkę miodu.
Rozmaryn pobudza metabolizm, dlatego herbatę można zaparzyć w dzbanku i podać podczas Świat, w trakcie których na naszych stołach pojawia się wiele ciężkostrawnych potraw.
Aromatyczne jabłko
· Herbata English Breakfast Ahmad Tea London
· Plasterek jabłka
· Jabłka prażone w słoiku – 1 łyżeczka
· Suszona żurawina – 1 łyżeczka
· Goździki – 1łyżeczka
· Szczypta cynamonu
· 1 anyżowa gwiazdka
Rozdrobnij goździki i gwiazdkę anyżu w moździerzu. Połącz z mielonym cynamonem. Następnie przesyp do małego rondelka i zalej 50 ml wody. Gotuj przez 4 minuty. Zaparz ¾ kubka herbaty English Breakfast Ahmad Tea London, po 3 minutach dodaj żurawinę i prażone jabłka. Przelej do herbaty przez sitko wywar z przypraw korzennych. Herbatę ozdób plasterkiem jabłka.
Jabłka zawarte w herbacie nie tylko wspaniale smakują, ale również zapobiegają miażdżycy i chronią przed zawałem.
Śliwkowa rozkosz
· Herbata English Tea No. 1 Ahmad Tea London
· Szczypta cynamonu
· Suszone śliwki kalifornijskie – 2 szt.
· Powidła śliwkowe – 1łyżeczka
· Czekolada gorzka 60%
Parz herbatę English Tea No. 1 Ahmad Tea London z dodatkiem cynamonu przez 4 minuty. Do oddzielnego kubka włóż powidła i suszone śliwki. Zalej przygotowanym wywarem (można przelać przez drobne sitko ). Zetrzyj ¼ czekolady i posyp herbatę.
Dodając suszone śliwki do herbaty nie trzeba liczyć kalorii. Dodatkowo dostarczą one naszemu organizmowi sporej dawki witaminy A, która jest niezbędna w procesie widzenia i poprawia wygląd skóry.
Więcej informacji znaleźć można na stronie www.ahmadtea.pl
Nadesłał:
38PR
|
Komentarze (0)