Firma » Biznes

Odręczny podpis w elektronicznym dokumencie - EBI24 wprowadza unikatowe rozwiązanie dla biznesu

Odręczny podpis w elektronicznym dokumencie -  EBI24 wprowadza unikatowe rozwiązanie dla biznesu
Uwzględniając zmiany zachodzące w formie komunikacji biznesowej i wychodząc naprzeciw nowym potrzebom przedsiębiorstw firma EBI24 wprowadziła unikatowe rozwiązanie umożliwiające zdalne uzyskanie odręcznego podpisu pod dokumentem.

lobalny rynek, duża mobilność pracowników, zdalny tryb pracy – czynniki te sprawiają, że wiele rozmów biznesowych toczy się zdalnie. Mailowe lub telefoniczne negocjowanie umów to wygodna forma pertraktacji, w szczególności gdy rozmowy prowadzimy z kontrahentem z drugiego końca Polski, czy innego kontynentu. Jednak gdy dochodzi do finalizacji i podpisywania dokumentów, ma to swoje ograniczenia. Wychodząc naprzeciw nowym potrzebom komunikacji w biznesie firma EBI24 wprowadziła nowe rozwiązanie umożliwiające podpisywanie odręcznym pismem dokumentu otwartego na dowolnym ekranie dotykowym. Z rozwiązania tego można skorzystać nawet gdy podpisujące umowę firmy czy osoby fizyczne nie są klientami korzystającymi na co dzień z systemu ebi24.pl.

W tym przypadku wystarczy przesłać w mailu link do umowy, a po otwarciu dokumentu na ekranie tabletu, smartfona czy ekranie dotykowym notebooka, w odpowiednim polu podpisać, w taki sam sposób, jakbyśmy to uczynili z umową w wersji papierowej. Po zatwierdzeniu dokumentu umowa automatycznie trafia do systemu, gdzie zostaje zarchiwizowana. Dostęp do zgromadzonych w archiwum elektronicznym umów mamy z każdego miejsca i o każdej porze 7/24h.

EBI24 to bezpieczny system ustrukturalizowanej wymiany dokumentów, stworzony głownie z myślą o komunikacji firma-firma, ale umożliwiający również łatwe zarządzanie dokumentami w ramach przedsiębiorstwa oraz ich elektroniczną archiwizację. Aktualnie system został wzbogacony o nowe funkcjonalności. Poza wspomnianym, unikatowym rozwiązaniem dotyczącym odręcznego podpisywania dokumentów elektronicznych, użytkownicy systemu mają możliwość skorzystania, w przypadku dokumentów zeskanowanych, z optycznego rozpoznawania znaków (OCR) - aktualnie funkcjonalność ta dotyczy wybranych typów faktur i rodzaju danych, jednak z każdym miesiącem jej zakres jest poszerzany. Wraz z pojawieniem się nowych funkcji w systemie, odświeżona strona www.ebi24.pl zyskała nowy content, na uwagę zasługują szczegółowe opisy ułatwiające zapoznanie się z poszczególnymi funkcjami platformy. Zainteresowani przetestowaniem wszystkich jego możliwości mogą skorzystać z miesięcznego okresu próbnego. Mocną stroną ebi24.pl jest również doskonałe wsparcie techniczne oferowane użytkownikom systemu. Jak zapowiadają jego twórcy – już wkrótce pojawią się kolejne innowacyjne rozwiązania od EBI24.

System EBI24 - ułatwia zarządzanie procesami związanymi z prowadzeniem firmy, umożliwiając między innymi archiwizację dokumentów i ich elektroniczny obieg. Dzięki ewidencjonowaniu łańcucha zdarzeń – system pozwala na sprawdzenie statusu dokumentów, w tym czy dokument został odebrany, podpisany (oraz weryfikację integralności danych), zapłacony. Dostęp do usług możliwy jest przez sieci, 24/7. Automatyzacja procesów, możliwa dzięki EBI24 oznacza zarówno wygodę, jak i oszczędność czasu oraz wyeliminowanie kosztów związanych z ewentualnymi opóźnieniami wynikającymi z tradycyjnych metod przesyłania dokumentów. Zaletą systemu jest jego wszechstronność, przy jednoczesnej możliwości konfiguracji z uwzględnieniem indywidualnych potrzeb klienta. Ogromną zaletą programu jest również kompatybilność z innymi popularnymi programami finansowo – księgowymi. Wszystkie te elementy sprawiają, że EBI 24 to rewelacyjne narzędzie dla osób, którym zależy na porządku w dokumentach, a także na łatwej wymianie między przedsiębiorstwami.

BestBrands