Technologie » AGD - RTV

Odświeżone projektory Sony dla biznesu i edukacji – innowacyjne i ekologiczne

Trzy serie projektorów Sony – D, E i S – adresowane do sektora edukacyjnego i biznesu zostały odświeżone i wzbogacone o funkcje, które w wydatny sposób poprawią ich możliwości komunikacyjne z tabletami i smartfonami oraz podniosą efektywność.
Wszystkie nowe modele projektorów dają możliwość komunikacji bezprzewodowej z tabletami

i smartfonami za pośrednictwem aplikacji VueMagic Mobile Presenter firmy Pixelworks. Aplikacja ta umożliwia sterowanie projektorem, przeprowadzanie prezentacji oraz udostępnianie zawartości przy wykorzystaniu większości tabletów i innych urządzeń mobilnych z systemem iOS 5.1.1 lub Android (od października). Oznacza to, że nauczyciele, uczniowie i inne osoby mogą uruchamiać prezentacje na tabletach lub smartfonach i za pośrednictwem WiFi łączyć się z urządzeniem.

Najnowsze interaktywne projektory Sony serii S do wyświetlania obrazu z bardzo małej odległości oferują nowe możliwości integracji.  Bardzo atrakcyjną funkcją jest automatyczna kalibracja, rejestracja obrazu, a także możliwość przeprowadzania wideokonferencji.

Inne funkcje nowych 11 projektorów z serii D, E i S to np.  automatyczne przyciemnianie lampy, przy którym urządzenie odbiera sygnał statyczny oraz  automatyczna regulacja jasności lampy
w zależności od jasności wyświetlanego obrazu. Nowe funkcje zmniejszają zużycie energii
i wydłużają okres eksploatacji. Dzięki temu projektory działają efektywniej i bardziej ekonomicznie. Popularny tryb wyłączania obrazu zmniejsza pobór mocy do 30%, co zwiększa żywotność lampy
i redukuje koszty. Wyeliminowano też konieczność całkowitego wyłączania, a następnie ponownego włączania projektora, co zwiększało pobór mocy i bywało czasochłonne.

Wzbogacenie projektorów z serii D, E i S o aplikację VueMagic Mobile Presenter firmy Pixelworks umożliwiającą komunikację z urządzeniami mobilnymi oceniam jako bardzo dobry krok – mówi Aleksandra Jasińska Channel Account Manager z Sony Professional Europe Displays  - Ogromny wzrost zainteresowania tabletami i smartfonami oraz ich dostępność nakłada na producentów wyświetlaczy konieczność wprowadzania innowacyjnych rozwiązań, które będą podnosiły możliwości eksploatacyjne i komunikacyjne.”

Nowe modele z serii D to: VPL-DX126, DW126 i DW146. Są one dostępne od sierpnia w cenach detalicznych już od  2 250  złotych.

Nowe modele z serii E to: VPL-EX226, EW226, EX246, EW246, EX276 i EW276. Są one dostępne od lipca w cenach detalicznych już od 2 200 złotych.

Nowe modele z serii S to: VPL-SW526C i VPL-SW536C. Są one dostępne od lipca w cenach  detalicznych już od 6 300 złotych.

Sony oferuje zintegrowany świat rozrywki łączący elektronikę użytkową, rozwiązania mobilne, muzyki, filmy, gry
i rozrywkę sieciową, zajmując pozycję jednej z czołowych marek konsumenckich na świecie.

Sony jest producentem innowacyjnego sprzętu audio, wideo, telekomunikacyjnego i informatycznego przeznaczonego na rynek masowy i dla odbiorców profesjonalnych. Firma oferuje m in. projektory instalacyjne, projektory do kina domowego, a także urządzenia dedykowane dla biznesu i sektora edukacyjnego.

Firma Sony Professional dostarcza produkty, systemy i aplikacje do tworzenia, edycji i dystrybucji cyfrowych materiałów audiowizualnych o zwiększonej wartości dla firm oraz ich klientów. Dzięki ponad 25-letniemu doświadczeniu w zakresie dostarczania innowacyjnych i wiodących na rynku produktów firma Professional Solutions Europe osiągnęła idealną pozycję, która umożliwia oferowanie klientom rozwiązań o wyjątkowej jakości i wartości. Dział Professional Services, stanowiący sekcję integracji systemów firmy Sony, oferuje klientom dostęp do fachowej wiedzy i doświadczenia wykwalifikowanych specjalistów z całej Europy. Dzięki współpracy ze sprawdzonymi partnerami technologicznymi firma Professional Solutions Europe dostarcza całościowe rozwiązania, które zaspokajają potrzeby klientów oraz integrują oprogramowanie z systemami, umożliwiając osiągnięcie indywidualnych celów każdego przedsiębiorstwa. Więcej informacji można znaleźć w witrynie www.pro.sony.eu

Kontakt dla prasy: malgorzata.blachnio@indalo.pl

Tel +48 509 047 721